Alphabet'in otonom araç şirketi Waymo, dış yatırımcılarını arıyor

The Information'ın yayınladığı rapora göre, Google'ın çatı şirketi Alphabet'in sürücüsüz araç şirketi Waymo, dış yatırımcılarını bekliyor.
Alphabet'in otonom araç şirketi Waymo, dış yatırımcılarını arıyor

The Information'ın yayınladığı rapora göre, Google'ın çatı şirketi Alphabet'in sürücüsüz araç şirketi Waymo, dış yatırımcılarını bekliyor. Şirketin Volkswagen ve diğer Avrupalı ​​otomobil üreticilerini hedeflediği de bildiriliyor.

Alphabet, Waymo için 15 milyar dolardan çok daha büyük bir yatırım arıyor ve dış yatırımcılara yüzde 20'ye eşit veya daha büyük bir hisse sunması da beklenmiyor. The Information'a göre Alphabet, her yıl en az 1 milyar dolar harcıyor. Waymo'nun yıllık maliyeti ise Alphabet için finansal olarak sıkıntı yaratmıyor. Ancak Alphabet CFO'su Ruth Porat'ın şirketin iştiraklerini maliyetleri düşürme ve daha verimli olmaları için teşvik ettiği bildiriliyor. Verily ve Makani gibi diğer Waymo birimlerinin de dış firmalardan yatırımlar aldığını hatırlatalım.

Waymo, 2018'de Arizona'nın bazı bölgelerinde sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabilen özerk bir sürüş çağrısı hizmeti başlattı. Şirket geçtiğimiz günlerde, LIDAR sensörlerini, kendilerini otonom sürüş selamlama hizmetleri için kullanmayacak şirketlere satacağını açıkladı.

Waymo dış yatırımcı ile bir anlaşmaya varırsa, her biri son yıllarda önemli otomobil üreticilerinden yatırım alan Argo AI ve Cruise gibi rakiplere katılacak. Bu arada Volkswagen'in geçtiğimiz günlerde, Ford’u çoğunluk hissedarı olarak kabul eden Argo AI’yla yatırım yapmak için anlaştığını da hatırlatalım. Son olarak dış yatırımın, Waymo’nun kendisini Alphabet'ten ayırmasına ve bağımsız bir şirket olmasına yol açabileceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.