Sam Altman, Y Combinator'deki başkanlık görevini bırakıyor

Sam Altman, Y Combinator'deki başkanlık görevini bırakıyor

Girşimcilik dünyasının akla gelen en ilginç isimlerinden Sam Altman, Y Combinator'ın (YC)  başkanlık koltuğunu bırakıyor. Dünyanın en büyük girişimcilik hızlandırma merkezlerinden biri olan YC'den istifa eden Altman'ın kurucusu olduğu ve kar amacı gütmeyen yapay zeka araştırma kuruluşu OpenAI ve diğer projelerine odaklanması bekleniyor.

33 yaşındaki genç girişimci, hem milyar dolarlık serveti hem de toplumları teknolojik çağa dönüştürmeye yönelik ilginç fikirleri ile girişimcilik dünyasının en çok konuşulan isimlerinden. Altman'ın koltuğunu bırakması şirkete göre Y Combinator'ta büyük operasyonel değişikliğe neden olmayacak. Zira partnerlikler ile yönetilen şirkette, Altman YC'nin ekonomik ve sosyal başarıları için sorumlulularını yürütmeyi sürdürecek.

Airbnb, DropBox, Stripe, Twich gibi girşimlere hayat veren YC şirketlerinin bugün toplam piyasa değeri 150 milyar doları geçiyor. Bu arada YC'nin, cuma günü yapılan açıklamada Mountain View'den  San Francisco'ya taşınmasının gündemde olduğu açıklandı.

Y Combinator şu anda  girişimler için 29. girişim hızlandırma programını açıyor. Dünyanın dört bir yanından 2.000'den fazla girişim, 2005 yılında kurulduğundan beri Y Combinator girişim ​​hızlandırıcısına katıldı. Bildiğiniz üzere her mezun, 150.000 dolar destek ve üç aylık eğitim alıyor. 

Altman, YC'nin 2014 yılında selefi Paul Graham tarafından seçilen ikinci başkanı oldu. Son olarak YC'nin ölçeğini önemli ölçüde genişlettiğini paylaşalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.