Flowerbox Türkiye 2017'de 1.7 milyon TL olan cirosunu 2018'de 2.8 milyon TL'ye yükseltti

Flowerbox Türkiye 2017'de 1.7 milyon TL olan cirosunu 2018'de 2.8 milyon TL'ye yükseltti

Aralarında Türkiye'nin de olduğu toplamda 15 ülkede hizmet veren Fransa merkezli Flowerbox girişiminin GBA'dan yatırım aldığınız 2015 yılının Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Flowerbox girişiminin Kanada, Türkiye ve Orta Doğu haklarının ise CB Tasarım A.Ş'nin elinde olduğunu da belirtelim.

15 farklı ülkede faaliyet gösteren ve büyük bir global ağı bulunan Flowerbox markasının, CB Tasarım aracılığı ile Türkiye’de faaliyetlerine 2012 yılında başladığını belirten Cenk Tuncay, dört duvar arasındaki her türlü kapalı alanda uygulanabilen, bakım ihtiyacı olmayan dikey bahçe sektörünün, Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olduklarının altını çizdi.

Flowerbox Türkiye olarak, 2017 yılında 1,7 milyon TL olan cirolarını 2018 yılında 2.8 milyona kadar yükselttiklerini de dile getiren Tuncay, öncüsü oldukları bu sektörde de yüzde 40’ın üzerinde bir pazar payının sahibi olduklarını da paylaştı. Toplam iş hazimlerinin yüzde 85’inin B2B projelerinin oluşturduğunu belirten Tuncay, B2C çalışmalarının ise yüzde 15 civarında bir hacme sahip olduğunu da aktardı.

Sektörün ülkemizdeki ilk uygulayıcısı ve lideri olarak orta vadedeki en büyük hedeflerinin burada yakaladıkları başarıyı, şu anda haklarını ellerinde bulundurdukları Kanada ve Orta Doğu bölgelerinde de yakalamak olduğunu belirten Tuncay, bu konuda gerek iş geliştirme gerek yeni konseptlerin oluşturulmasını sağlayan Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Bugüne kadar Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Kenya, Kanada, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerde başarılı projeler gerçekleştirdiklerini de paylaşan Tuncay, özellikle Kanada’da yeni bir yapılanma içerisinde olduklarını da belirtti.

Flowerbox’ın global gücü ve lojistik desteği sayesinde, Kanada ve Orta Doğu pazarlarının farklı dinamiklerine uyum sağlayabilmek için gerekli olan her türlü donanıma sahip olduklarını da belirten Tuncay, ilerleyen yıllarda da haklarını bulundurdukları ülke sayısını artıracaklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.