Cenevre Otomobil Fuarı'nda dikkat çeken 10 elektrikli konsept otomobil

Cenevre Otomobil Fuarı'nda dikkat çeken 10 elektrikli konsept otomobil

2019 Cenevre Otomobil Fuarı ilk kez yüzünü gösteren otomobillerle dolu. Fuar, sadece yeni, son derece güçlü spor otomobilleri sergilemekle kalmadı, aynı zamanda geleceğin elektrikli otomobillerinin de izlerini taşıdı. Bu elektrikli sunumların ışığında, bizi resmi açıklamalarıyla karşılayan 10 elektrikli modeli topladık.

Alfa Romeo Tonale Concept

Alfa Romeo'nun ilk plug-in hybrid otomobili Tonale konsepti, markanın ilk orta sınıf SUV modeli olma özelliğini de taşıyor. Kendi İtalyan stilinden ödün verilmeden geleceğin elektrikli otomobillerinin tasarımını konsept modeline entegre eden Alfa Romeo, konsept model ile enerji ve yakıt tasarrufu verimli bir sürüş vadediyor.

Aston Martin Agonda All-Terrain Concept

Aston Martin, Lagonda All-Terrain Concept'in seri üretimine 2022'de başlayacak olsa da, prototipi şimdiden meraklısını heyecanlandırmaya yetti. Swarowski kristallerinin kullanıldığı arka koltuğa ait kumandaların da yer aldığı ve lüks bir oturma odasını andıran aracın otonom olarak piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

AUDI Q4 e-tron Concept

Q4 e-tron Concept'in dünya prömiyerini gerçekleştiren Audi, aracın seri üretimini 2020'nin sonunda planlıyor. Markanın beşinci elektrikli otomobil modeli olacak konsept, 450 kilometre menzile sahip. Saatte 180 kilometre hız yapabilen otomobilin iki elektrikli motoru, 301 HP (225 kW) güç üretiyor.

Citroën Ami One Concept

Şehir içi hareketliliğe yeni bir yaklaşım sunan Fransız otomobil markası Citroën’in konsept aracı, özellikle ufak tefek tasarımı ile park yeri sorunu yaşanılan büyük kentlerde güçlü bir çözüm olacak gibi görünüyor. Çevre dostu Ami One Concept, dizel araçların yasaklandığı şehirlerde genç tüketicinin gözdesi olabilir. Ami One Concept'in sadece 2,5 metre boyunda olduğunu paylaşalım. :)

Fiat Concept Cento Venti

İtalyancada "yüz yirmi" anlamına gelen Centoventi adını taşıyan konsept otomobil ile Fiat, elektrikli otomobillerin kişiselleştirilmesini amaçlıyor. Araç üreticisi bunu özelleştirilebilir 120 aksesuar ile sağlamak istiyor.

GFG Style Kangaroo

GFG'nin sahibi olduğu İtalyan tasarımcı Fabrizio Giugiaro tarafından tanıtılan Style Kangaroo, dünyanın ilk hiper-SUV modeli olması ile de dikkat çekiyor. Tasarımcıya göre araç adeta bir kanguru gibi yükseliyor, harekete geçiyor, bir araziden diğerine atlıyor. Giugiaro aracı ”araç gerçekten hızlı, çok hızlı!” diye tanımlıyor. Kangaroo 450 km'den fazla menzile sahip.

Hispano Suiza Carmen

İspanyalı otomobil üreticisi Hispano Suiza, "Carmen" ile markanın görkemli geçmişi ile elektrik geleceği arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor. 4,73 metre uzunluğundaki iki kişilik araç birçok olanak sunuyor. Eksiksiz bir güvenlik ekipmanı, park sensörü, geri görüş kamerası, uzaktan kumandalı klima kontrolü, spor deri koltuklar ve bilgi-eğlence sistemli bir ekran kokpiti bunlardan sadece birkaçı. Araçtan 2019-2022 yılları arasında sadece 19 tane üretileceğini paylaşalım.

Pininfarina Battista

Almanya merkezli Pininfarina, aracın 0'dan 100 kilometre/saat hıza iki saniyenin altında çıktığını ve bu performansıyla Formula 1 araçlarını dahi geride bıraktığını açıklamıştı. Otomobil, 2 adet elektrikli motoru sayesinde 1900 beygir güç ve 2.300 Nm tork üretiyor.

Pininfarina Battista'nın 2020 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Hiper spor otomobil kategorisinde olan araç fiyatının 2 milyon Avro olması bekleniyor.

Volvo Polestar 2

İsveçli araç üreticisi Volvo'nun alt modeli olan Polestar yeni modeli Polestar 2 ile karşımızda. Araç, 2 elektrikli motoru ile 78 kWh batarya kapasitesine sahip. Ortalama 500 kilometre menzile sahip araç,

Tesla’nın Model 3 serisine rakip olarak konumlandırılıyor. Aracın 2020'de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Volkswagen I.D. BUGGY

Volkswagen'ın ilk kez 1960'larda piyasaya sürdüğü BUGGY, günümüz teknolojisi uyarlanarak yeniden tasarlandı. Kapısız, çatısız, iki kişilik bol havadar yapısı ile yazlık mekanlarda kullanılmak için geliştirildi.

201 beygirlik motora sahip elektrikli araç, yaklaşık 250 km menzile sahip. Son olarak aracın istenildiği zaman kapatılabildiğini de paylaşalım

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.