Appen, yapay zeka şirketi Figure Eight'i 300 milyon dolara satın alıyor

Konuşma ve araştırma teknolojileri şirketi Appen, yapay zeka ve makine öğrenimi şirketi Figure Eight'i 300 milyon dolar karşılığında satın aldığını açıkladı.
Appen, yapay zeka şirketi Figure Eight'i 300 milyon dolara satın alıyor

Konuşma ve araştırma teknolojileri şirketi Appen, yapay zeka ve makine öğrenimi şirketi Figure Eight'i 300 milyon dolar karşılığında satın aldığını açıkladı. Şirketin satın alınması, 175 milyon dolar nakit ve 125 milyon dolar ek ödeme şeklinde gerçekleşecek.

Arama ve dil veri hizmetleri şirketi Appen, yazılımı bir insandan 50 kat daha hızlı olan, çizgi kamera görüntüleri gibi videoları ekleyebilen Silikon Vadisi merkezli rakibi Figure Eight'in, şirketin devralınan otomotiv pazarına hizmet vermeye yönelişini hızlandıracağını söyledi. Her iki şirket de yapay zeka ve makine öğrenimini eğitmek için verilere bilgi eklemek amacıyla, kitle kaynaklı iş gücü havuzlarını kullanmaya odaklanıyor.

Merkezi Sydney'de bulunan Appen'ın, 2007'de kurulan Figure Eight'i satın almasının akabinde Appen'ın müşteri tabanına yüksek kaliteli bir yapay zeka eğitim veri çözümü sunulması sağlanmış olacak. Appen CEO'su Mark Brayan, veri ek açıklamaları ve kendi kendine hizmet verme yetenekleri için övgüye değer bulduğu Figure Eight'in kendi şirketinin teknolojisi ile son derece tamamlayıcı olarak faaliyet göstereceğini açıkladı. Brayan, rekabet etmek ve daha yüksek hacimler sunabilmek için daha zengin teknolojilere ihtiyaçları olduklarını bildiklerini, Figure Eight'in de bu noktada büyük bir önem teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

Figure Eight, yıl sonuna kadar ürün geliştirme ve müşteri teslimatına odaklanan Appen’in bağımsız bir bölümü olarak faaliyet gösterecek. Bunun akabinde ise iki marka Appen çatısı altında birleşecek. Figure Eight'in bugüne kadar Microsoft, Google, Spotify ve eBay gibi müşterilere açıklama hizmetleri sağladığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.