Porsche'nin ilk elektrikli otomobili Taycan'ın ön siparişi 20.000'i geçti

Porsche'nin ilk elektrikli otomobili Taycan'ın ön siparişi 20.000'i geçti

Alman otomobil üreticisi Porsche, elektrikli araç modeli Taycan'ın üretim kapasitesini artıracağını açıkladı. Cenevre Otomobil Fuarı'nda açıklama yapan Porsche CEO'su çevre dostu otomobile olan ilginin büyük olduğunu belirtti. Piyasadan gelen talep üzerine Taycan'ın seri üretim sayısı 20.000’i aşacak. 

Öncesinde Mission E ismini alan ancak geçtiğimiz yıl adı Taycan olarak değiştirilen elektrikli otomobil, Eylül ayında piyasaya sürülecek. Otomobil tutkunlarının merakla beklediği aracın ise henüz nihai tasarımı bilinmiyor. 

Ancak Porsche'nin güçlü ismi,  araç tasarımının son halini bilmeyen tüketici için bir sorun teşkil etmiyor gibi görünüyor. Zira Avrupa'daki binlerde otomobil tutkunu, Taycan'ın satın alma listesine katılabilmek için 2,500 Avroluk bir peşinatı çoktan gözden çıkardılar.

Piyasaya sürülmesi yılın üçüncü çeyreğinin sonunda gerçekleştirilecek otomobilin, ölçümlenen 500 kilometreden daha fazla bir menzile sahip olacağı belirtiliyor. Araç 3,5 saniyeden daha kısa sürede saatteki hızını 0'dan 100 kilometre çıkarırken, sadece dört dakikalık bir şarj dolumu ile 100 kilometre yol kat edebilecek. 

Bu arada otomobil üreticisi sadece Norveç'te, 3.000'e yakın ön ödeme aldıklarını söylüyor. Porsche'nin Norveç pazarında yılda sadece yaklaşık 600 araç sattığını hatırlatalım. Bu arada Mission E'den sonra Taycan ismi ile de otomobilin çok daha coşkulu ve güven dolu olduğunun mesajını veriyor. Blume’nin de geçen sene sarf ettiği sözleri de bunu desteklemişti. Blume, Taycan'ı  “elektrikli spor otomobilimiz güçlü ve güvenilirdir. Uzun mesafeleri tutarlı bir şekilde kapsayabilecek ve özgürlüğü yansıtan bir araç” olarak açıklamıştı. 

Son olarak 2018'in Porsche için oldukça etkileyici bir yıl olduğunu paylaşalım. Zira şirket, küresel araç satışlarını %4 artırarak satış sayısını 256,255 araca ulaştırdı. Çin, araç üreticisinin en büyük pazarı olurken, Avrupa'da satış oranlarının düştüğü gözlemlendi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.