Hepsiburada'nın yeni CEO'su Murat Emirdağ oldu

Hepsiburada'nın yeni CEO'su Murat Emirdağ oldu

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden Hepsiburada'nın yeni CEO'su Murat Emirdağ oldu. 2018 yılında yüzde 60 büyüyen ve son dönemde e-ihracat konusunda önemli adımlara atan Hepsiburada'nın şu anda 17 binden fazla iş ortağı bulunuyor. Aylık 32 milyon ziyaretçi tarafından 102 milyondan fazla tekil ziyaret alan Hepsiburada’nın mobil uygulamasının ise 15 milyondan fazla indirmeye ulaştığını belirtelim.

Hepsiburada'nın yeni CEO'su olan Murat Emirdağ'ın 2015 yılında gerçekleşen Webrazzi Summit'te "Unicorn olmaya giden yol" adlı panelde, TrueCaller'dan Umut Alp ile birlikte Instacart Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak yer aldığını da hatırlatalım.

Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Murat Emirdağ'ın Kısa Biyografisi

Murat Emirdağ, lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nden Makina Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümlerinden birlikte mezun olmuş ve lisansüstü diplomasını New York’da bulunan Columbia Üniversitesi’nde Columbia Business School’dan Pazarlama ve Yönetim dalında almıştır.

ABD merkezli danışmanlık ve yatırım firması M-Factory Ventures’i kurmadan önce; San Francisco ve Seattle’da Instacart, Zynga ve Microsoft gibi sektörlerinde lider teknoloji şirketlerinin dünya merkezlerinde üst düzey yöneticilik yapmıştır. Ayrıca, kariyerinin önceki yıllarında The Boston Consulting Group New York ofisinde çalışmalarda bulunmuş ve Unilever’de onde gelen tüketici markalarında yöneticilik görevleri üstlenmiştir. Kendisi, aynı zamanda ABD ve Türkiye’de faaliyet gösteren birçok şirket ve organizasyonda danışma ve yönetim kurulu üyesi olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Murat, Şubat 2019 itibariyle Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada’nın CEO’su olarak göreve başlamıştır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.