SurveyMonkey, Hollanda merkezli Usabilla'yı satın aldı

Amsterdam merkezli bir anket şirketi olan Usabilla'yı satın aldığını duyuran SurveyMonkey, söz konusu satın alma için 80 milyon doları gözden çıkardı.
SurveyMonkey, Hollanda merkezli Usabilla'yı satın aldı

Günümüzün önemli anket şirketlerinden olan SurveyMonkey, yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıktı. Bugün yaptığı bir açıklamada Amsterdam merkezli bir anket şirketi olan Usabilla'yı satın aldığını duyuran SurveyMonkey, söz konusu satın alma için 80 milyon doları da gözden çıkardı.

Usabilla girişiminin SurveyMonkey'nin eksik bir parçasının tamamlayacağını dile getiren SurveyMonkey CEO'su Zander Lurie, Usabilla'nın portföylerine gerçekten eklemek istedikleri önemli bir ürün olduğunu da belirtti. Paul Veugen tarafından 2009 yılında Amsterdam'da kurulan Usabilla, hem web sitesi hem de mobil uygulama üzerinden kullanılabilen bir anket çözümü olarak hizmet veriyor.

Usabilla'nın müşterileri arasında Lufthansa, Philips ve Vodafone gibi önemli markalar yer alıyor. Ürünleri ve müşteri deneyimlerini geliştirmek için kullanıcı geri bildirimlerini toplayan ve analiz eden Usabilla, yaklaşık 130 çalışana sahip. Bugüne kadar 1 milyon dolar yatırım almayı da başaran Usabilla, toplamda 450'yi aşkın müşteriye sahip.

450'yi aşkın müşteriye ulaştı

Satın alma ile birlikte Usabilla ekibinin SurveyMonkey'e katılacağını ve Amsterdam'da bulunan merkez ofisin SurveyMonkey'nin Avrupa'da yer alan en büyük ofisi haline geleceğini de ekleyelim. Söz konusu satın alma ile birlikte SurveyMonkey ekibinin toplamda 1000 kişiye çıktığını da ekleyelim.

Usabilla'yı satın alarak Avrupa'da daha güçlü adımlar atmayı hedefleyen SurveyMonkey, Usabilla'nın çoğunluğu Avrupa'da bulunan 450'yi aşkın müşterisine de dolaylı olarak ulaşmış oldu. Son olarak 2013 yılında SurveyMonkey CEO’su Dave Goldberg'ün Webrazzi ofisinde girişimcilik hikayesini bizlerle paylaştığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.