letgo, Türkiye'de aylık ortalama 8 milyon ürün listeliyor

Geçtiğimiz yıllarda yakaladığı hızlı büyümeyi devam ettirdiğini duyuran letgo, Türkiye’deki kullanıcıların kulaklıktan spor ayakkabıya, otomobilden gayrimenkule toplamda aylık ortalama 8 milyon ürün listelediklerini paylaştı.
letgo, Türkiye'de aylık ortalama 8 milyon ürün listeliyor

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 1,5 milyar dolar değerleme ile 500 milyon dolar yatırım alan letgo, 2018 yılına dair verilerini paylaştı. Geçtiğimiz yıllarda yakaladığı hızlı büyümeyi devam ettirdiğini duyuran letgo, Türkiye’deki kullanıcıların kulaklıktan spor ayakkabıya, otomobilden gayrimenkule toplamda aylık ortalama 8 milyon ürün listelediklerini paylaştı.

Türkiye’deki alıcı ve satıcıların kendi bölgelerindeki diğer kullanıcılarla bağlantı kurmasını son derece basit hale getirdiklerinin altını çizen letgo Kurucu Ortağı Alec Oxenford, böylece alıcı ve satıcıların para kazanmalarına ve alanlarını daha iyi kullanmalarına yardımcı olduklarını da belirtti.

2018 yılında 7 milyon araba listelendi

letgo Türkiye Genel Müdürü Onur Kavak ise, “Türkiye’deki letgo kullanıcılarının her yıl listelediği milyonlarca ürün, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlarken, yeni kaynakların tüketimini azaltarak çevresel açıdan büyük fayda yaratıyor” dedi.

Kolay kullanımı ile ön plana çıkan letgo'nun paylaştığı verilere göre platform 2018 yılında ikinci el araba kategorisinde önemli bir artış yaşadı. letgo’da her ay 600 binin üzerinde ikinci el araç listelendi. Tüm yıl boyunca listelenen araba sayısı ise 7 milyonun üzerinde.

Mobil analiz firması AppAnnie’nin 2018 tarihli bir raporuna göre, letgo Türkiye’de en çok indirilen ve kullanılan ilk 10 uygulama arasında da yer alıyor. Son olarak letgo'nun 2018 yılında dünya çapında 100 milyon indirme, 400 milyon ürün listeleme ve kullanıcılar arasında 6 milyar mesajlaşma sayısının üzerine çıktığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.