Hürriyet Emlak, Innobil girişimini satın aldığını duyurdu

Hürriyet Emlak, Innobil girişimini satın aldığını duyurdu

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında dünyanın önde gelen yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs'ın ülkemizin önemli gayrimenkul platformlarından Hürriyet Emlak‘a azınlık ortağı olduğunu sizlere aktarmıştık. Bugün ise önemli bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Hürriyet Emlak, veri analiz girişimi olan Innobil'ı satın aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Hürriyet Emlak, Innobil satın alması ile birlikte hem teknoloji ekibini büyütmek hem de şirketin kullanıcılarına sunduğu ürünleri geliştirmeyi hedefliyor. Satın alma ile birlikte Innobil ekibinin Hürriyet Emlak bünyesine katılacağını ve Innobil kurucusu Yıldırım Adıgüzel'in Hürriyet Emlak'ın yeni CTO'su olacağını da ekleyelim.

Innobil satın alması ile ilgili açıklamalarda bulunan Hürriyet Emlak CEO'su Theo Mseka, 2019'un Hürriyet Emlak için dijital dönüşümün hız kazanacağı bir yıl olacağını belirtti. Yazılım ve veri analiz şirketi Innobil'ı satın alarak teknik güçlerini artırdıklarını dile getiren Mseka, iş ortaklarının Hürriyet Emlak aracılığı ile elde ettikleri geliri artıran ürünler geliştirmeye devam ederken, tüketicinin platformlarındaki gelişmiş kullanıcı deneyimi ile mükemmel evlerini çok daha hızlı bulmalarını sağlayacaklarını da belirtti.

Hürriyet Emlak'ın platformuna ve ekosistemine yeni özellik ve ürünler ekleyeceğini de belirten Mseka, yenilikçi ürün ve hizmetlere yatırım yapmaya devam edeceklerinin de altını çizdi. Innobil girişiminin satın alınmasının Goldman Sachs tarafından Hürriyet Emlak'a yapılan yatırımın Rekabet Kurumu tarafından onaylanmasından kısa bir süre sonra gerçekleştiğini de ekleyelim.

"Türkiye emlak sektöründe büyük bir potansiyele sahip"

Aralık ayında duyurulan Goldman Sachs yatırımı geçtiğimiz Şubat ayında Rekabet Kurumu tarafından onaylandı. Hürriyet emlak yönetim kurulu başkanı ve Doğan Holding yönetim kurulu üyesi Vuslat Doğan Sabancı ise Goldman Sachs ile Hürriyet Emlak ortaklığının sadece şirketin gücünü değil, aynı zamanda yabancı yatırımcıların Türkiye'ye duyduğu güveni ve ilgiyi gösterdiğini de dile getirdi.

Yeni yatırımların ülke ekonomisinin yanı sıra gayrimenkul ve teknoloji endüstrilerinin gelişimi için de hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Sabancı, Türkiye'nin emlak sektöründe büyük bir potansiyele sahip olduğuna inandıklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.