Yemeksepeti'nden Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na destek!

Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı kapsamında binlerce Yemeksepeti restoranının yüzde 10 indirim uygulayacağı açıklandı.
Yemeksepeti'nden Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na destek!

Son dönemde yaşanan enflasyon artışının yeme içme sektörüne yansımalarını değerlendiren Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, enflasyonla mücadelede Yemeksepeti ekosistemi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını açıkladı.

Yemeksepeti olarak, sektörde fiyat belirleyen olmasalar da her dönemde kullanıcılarının yemeğe daha uygun fiyatlarda ulaşabilmeleri için iş ortağı restoranları ile birlikte önlemler aldıklarını paylaşan Aydın, 1 Mart itibariyle de Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na ekosistemlerindeki binlerce restoranın yüzde 10 indirim uygulamasına katılımı sayesinde destek olmaya başladıklarını dile getirdi.

Yeme içme sektöründe son açıklanan gıda enflasyon rakamları ile hayatımıza yansıyan enflasyon artışının aynı olmadığına vurgu yapan Aydın, esnafın enflasyon artışına karşı ciddi bir direniş gösterdiğini de sözlerine ekledi. Yemeksepeti sistemine dahil restoranlarda ortalama fiyatların her zaman gıda enflasyonunun altında olduğunu belirten Aydın, bu sene bu farkın çok daha çarpıcı olduğunu belirtti.

Enflasyon oranlarında yıllık en fazla artış yüzde 29,25 ile gıdada gerçekleşirken Yemeksepeti sistemindeki restoranlarda aynı dönemin ortalama paket tutarına bakıldığında bu oran yüzde 10 civarında kaldı.

Yemeksepeti’nde birçok ürün alternatifi ile en hızlı ve en ekonomik hizmeti vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Aydın, “Yüzde 10 ekstra indirim dışında, sistemimizde halihazırda 13 bine yakın restoranda 21 bin indirimli menü fırsatı sunuyoruz."

Restoranlarının enflasyon rakamlarını fiyatlara yansıtmamak, aksine daha fazla indirim yapmak yönünde ciddi bir çaba sarf ettiğini de belirten Aydın, 2018 yılında kullanıcılarının 13 milyon adet indirimli siparişlerinde toplam 200 Milyon TL’nin ceplerinde kalmalarını sağladıklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.