Geliştirici odaklı proje yönetim uygulaması: Codegiant

Geliştirici odaklı proje yönetim uygulaması: Codegiant

Codegiant girişimi, Atlassian firmasının meşhur proje yönetim uygulaması Jira'nın alternatifi olarak karşımıza çıkıyor.

Geliştirici odaklı geliştirilen proje yönetim uygulamasında geliştiricilerin ihtiyacı olan bir çok araç bulunuyor. Sadece issue takip sistemine odaklanmayan uygulama içerisinde geliştirdiğiniz kodları gizli şekilde (private repository) tutabileceğiniz yerleşik git reposu, sürekli entegrasyon (continuous integration) ve dökümantasyon aracı bulunuyor. Uygulama sayesinde geliştiriciler uygulamalarını geliştirme aşamasından yayınlama (deployment) aşamasına kadar platformdan faydalanarak yürütebilecekler.

Proje yönetim kısmında issue takip sistemi geliştiren Codegiant, kullanıcılarına kanban veya scrum için iki farklı şema sunuyor. Kanban şemasında trellodan alışkın olduğumuz pano yapısını kullanırken, scrum şemasını seçtiğinizde ise çevik yazılım geliştirme felsefesine daha uygun olan görünümü kullanabiliyorsunuz. Ayrıca platform içerisine tek tık ile Jira uygulamasında kullandığınız projeleri aktarabildiğinizi de ekleyelim.

Yerleşik git reposu sayesinde platformu kod depolama, yönetim ve beraber çalışma için kullanmanız mümkün. Dökümantasyon aracı ile de canlıya alabileceğiniz dökümantasyonlar oluşturmanızın da mümkün olduğunu ekleyelim.

Limitsiz kod reposu ve 5 kişiye kadar limitsiz proje üzerinde çalışma olanağını ücretsiz sunan Codegiant, 5'ten fazla kullanıcı ve farklı ihtiyaçlar için uygun fiyatlandırma seçenekleri sunuyor. Eğer Codegiant sizin de dikkatinizi çektiyse uygulamayı codegiant.io adresinden inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.