Elektrikli scooter paylaşım girişimi Martı'yı denedik!

Elektrikli scooter paylaşım girişimi Martı'yı denedik!

Birkaç saat önce İstanbul'un Anadolu Yakası'nın belli bölgeleri için kullanıma sunulan elektrikli scooter paylaşım girişimi Martı'yı sizlere aktarmıştık. Ofisimizin bulunduğu Suadiye bölgesinde de hizmet veren Martı'yı deneyimleme imkanı yakaladık. Martı ile ilgili deneyimlerimizi bu haberimizde sizlere aktaracağız.

Öncelikle Martı uygulamasını açarak bize en yakın olan elektrikli scootera doğru yola koyulduk. Söz konusu elektrikli scooterı bir elektrik direğine bağlı olarak bulduk. Uygulama üzerinden başla dediğimizde ise karşımıza bir QR Kod okuma ekranı çıktı. Martı üzerinde bulunan QR Kodu okuttuğumuzda ise Martı'nın üzerinde bağlı bulunan fiziksel kilidin şifresi ekranda belirdi.

Şifreyi girip kilidi açtıktan sonra ise Martı'yı kullanmaya başladık. Yaklaşık 13 dakikalık bir yolculuk yaparak 1,4 km yol kat ettik. Yolculuğa başlamak için 3 TL ve sonrasında kullandığını her 1 dakika için 0,75 TL ödediğinizi de belirtelim. 13 dakikalık yolculuğun sonunda toplamda 13,5 TL'lik bir ücret ortaya çıktı. Uygulamayı ilk kez indiren kullanıcılar için 10 TL'lik sürüş hediye edildiğini de ekleyelim.

Söz konusu 10 TL'lik hediye otomatik olarak kullanıldı ve kredi kartımdan toplamda 3,5 TL çekildi. Gelelim en önemli kısım olan  sürüş deneyimine. Martı elektrikli scooterının teknik detayları ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değiliz fakat Martı'nın başarılı bir şekilde hızlanlanabildiğini ekleyelim.

Martı'nın kullanımının oldukça kolay olduğunu da belirtelim. Hiç elektrikli scooter kullanmayan biri olarak yaklaşık 1 dakika içinde Martı'yı kullanmaya alıştım. Martı'yı sürerken uygulama üzerinden sürüşünüzün kaçıncı dakikasında olduğunuzu görebildiğinizi de ekleyelim.

Martı elektrikli scooterının üzerinde herhangi bir zil veya korna bulunmuyor. Açıkcası sürüş esansında birkaç kere zilin veya kornanın eksikliğini hissettiğimi söyleyebilirim. Sürüşünüz bittiğinde ise uygulama üzerinden sürüşünüzü sonlandırabiliyorsunuz.

Çevreci ve pahalı ulaşım çözümü!

Tabii ki sürüşünüzü sonlandırdığınızda Martı'yı öylece bırakamadığınızı da ekleyelim. Sürüş sonlandırıldığında elektrikli scooterı üzerinde bulunan fiziksel kilit yardımıyla kilitlemeniz gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ise uygulama üzerinden Martı'nın düzgünce park edildiğini gösteren bir fotoğraf çekip Martı ekibine gönderiyorsunuz. Bu adımları tamamladığınızda sürüşünüz tamamlanmış oluyor.

Genel olarak Martı'nın başarılı bir deneyim sunduğunu belirtelim. Şansımıza bugün İstanbul'da oldukça güzel bir hava var o nedenle Martı'yı kullanmak ekstra keyifli oldu. Martı çok başarılı bir sürüş deneyimi sunsa da, bu nispeten pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Henüz test aşamasında olan Martı scooterları 15:30 civarında toplanmaya başlanıyor. Test süreci bittikten sonra ise 21:30 civarında scooterların toplanarak şarj edilmesi ve gerektiği durumda bakımlarının yapılacağını da öğrendik.

Yaklaşık 13 dakikalık bir sürüş için toplamda 13,5 TL talep edilmesi açıkcası bize biraz fazla geldi. Evet Martı'nın çok daha çevreci ve çok daha keyifli bir ulaşım çözümü olduğunu kabul ediyorum. Fakat diğer ulaşım çözümleri ile kıyaslandığında fiyatlarının pahalı kaldığını da atlamamak gerekir. Dilerseniz Martı uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.