İstanbul için elektrikli scooter paylaşım girişimi: Martı

İstanbul için elektrikli scooter paylaşım girişimi: Martı

2018 yılında oldukça popüler bir hale gelen elektrikli scooter paylaşım girişimlerini sizlere daha önce aktarmıştık. Kısa süre içinde önemli başarılar elde eden elektrikli scooter paylaşım girişimlerinin bazıları ise 1 milyar doların üzerinde değerlemelere de ulaştılar.

Bugün ise karşımıza İstanbul'da hizmet veren yerli bir elektrikli scooter paylaşım girişimi çıktı. Martı adındaki girişim ilk etapta İstanbul'un Anadolu Yakası'nın belirli bölgelerinde hizmet vermeye başlayacak. Oğuz Alper Öktem ve Sena Öktem tarafından kurulan Martı, şu an için 21 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Martı ile sunulan scooterların yazılımı ve elektronik donanımının tamamen Türkiye’de yerli mühendisler tarafından tasarlandığını ve İstanbul’da üretildiğini de ekleyelim. Martı’nın mekanik aksamları Çin’den getirildi, ancak ilerde bu mekanik aksamlarının yerli üretim olması için projelendirmesine de başlanmış durumda. Söz konusu üretim için ise Kocaeli düşünülüyor.

Martı'yı kullanmak için öncelikle iOS ve Android platformlarında ücretsiz olarak mevcut durumda olan mobil uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Sonrasında ise harita üzerinden size yakın olan Martı'yı bularak başla seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bu adımdan sonra ise scooter üzerinde bulunan kodu akıllı telefonunuza okutmanız gerekiyor.

Sonrasında ise uygulama size özel 4 haneli bir şifre paylaşıyor. Bu şifreyi Martı üzerindeki fiziksel kilidi açmak için kullanmanız gerekiyor. Kilidi açtıktan sonra ise yolculuğunuza başlayabilirsiniz. İstanbul'un en çevreci ulaşım seçeneği olma hedefi ile yola çıkan Martı, hem uygun fiyatlı hem de eğlenceli bir yolculuk deneyimi sunmayı planlıyor.

10 dakikalık yolculuk 10,5 TL!

Martı ile yolculuğa başlamak için 3 TL ve 1 dakika için 0,75 TL ödediğinizi de belirtelim. Kısacası 10 dakikalık bir yolculuk için 10,5 TL ödemeniz gerekiyor. Martı'nın 2019 yılı içinde Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan ve Dubai gibi pazarlara açılmayı hedeflediğini de ekleyelim. Dilerseniz Martı uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.