Akıllı telefon satın almak isteyenler için riskli yatırım: Samsung Galaxy Fold

20 Şubat tarihinde 1980 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulan Samsung Galaxy Fold modelinin sorunlarına ve satın almayı planlayan kullanıcılar için oluşturacağı potansiyel risklere yakından bakıyoruz.
Akıllı telefon satın almak isteyenler için riskli yatırım: Samsung Galaxy Fold

Katlanabilir akıllı telefon modellerin henüz yolun çok başında olduklarını bu nedenle birer para tuzağına dönüşebileceklerini sizlere daha önce aktarmıştık. Hangi teknoloji olursa olsun herhangi bir teknolojinin ilk jenerasyonunu satın almak beraberinde büyük riskler taşıyan bir hareket.

Şimdiden bir trend haline gelen katlanabilir akıllı telefonlar geliştirme süreci anlamında yolun çok başında olmaları nedeniyle satın alanlar için önemli riskler taşıyorlar. Bu haberimizde ise 20 Şubat tarihinde 1980 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulan Samsung Galaxy Fold modelinin sorunlarına ve satın almayı planlayan kullanıcılar için oluşturacağı potansiyel risklere yakından bakacağız.

https://youtu.be/UQHHZI8cDwc

Öncelikle Samsung Galaxy Fold modelinden haberdar olmayan okuyucularımız için katlanabilir akıllı telefonun özelliklerinden bahsedelim. Üzerinde 4,6 ve 7,3 inç büyüklüğünde 2 farklı ekran barındıran Samsung Galaxy Fold, katlanabilir yapısı sayesinde hem bir akıllı telefon hem de geniş erkanlı bir tablet olarak kullanılabiliyor. 1980 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyata sahip olan Samsung Galaxy Fold modelinin bazı ülkeler için 26 Nisan tarihinde satışa sunulması bekleniyor.

Samsung Galaxy Fold modeli ile ilgili en büyük sorunlara baktığımızda ise karşımıza ilk olarak ürünün fiyatı çıkıyor. 1980 dolar fiyat etiketine sahip olan Samsung Galaxy Fold modeli ortalama akıllı telefonların 3 üst düzey akıllı telefonların ise yaklaşık 2 katı bir fiyat etiketine sahip.

Böylesine pahalı bir akıllı telefonun tamir masraflarının da çok pahalı olduğunu unutmamak gerekir. Günümüzde akıllı telefon ekran değişim ücretleri bir çok yüksek olduğunu hatırlatalım. 7,3 inç büyüklüğünde katlanabilir bir ekranın değişim maliyetinin ne kadar olacağı ise henüz büyük bir soru işareti. Karşılaştırmak gerekirse 999 dolar fiyat etiketine sahip Samsung Galaxy Note 9 modelinin ekranı yurt dışında 239 dolar karşılığında değiştirilebiliyor.

Samsung Galaxy Fold modelinin üzerinde sorun çıkarabilecek pek çok bileşenin olduğunu da unutmamak gerekir. 1'i katlanabilir olmak üzere toplamda 2 ekran, 5 adet kamera ve cihazın katlanmasına imkan tanıyan menteşe mekanizması yüksek değişim ücretlerine sahip olabilecek bileşenlerin başında yer alıyor.

Samsung Galaxy Fold modeli de tıpkı karşımıza çıkan diğer katlanabilir akıllı telefon modelleri katlanabilir akıllı telefonların ilk jenerasyon ürünlerinden. Buradaki asıl problem ise ilk jenerasyon ürünler her daim öngörülemeyen sorunlara sahip olarak piyasaya satışa sunulması.

Bükülen iPhone 6, patlayan Samsung Galaxy Note 7 ve daha fazlası

Yeni tasarımlar ve teknolojiler maalesef sahip oldukları problemler ile karşımıza çıkıyorlar. Önemli bir tasarım değişikliği yaşayan iPhone 6 modellerinin bükülmeye başladığını ve Samsung Galaxy Note 7 modelinin patlaması nedeniyle satıştan kaldırıldığını hatırlarsınız.

Bu tarz büyük tasarım yenilikleri barındıran akıllı telefon modelleri öngörülemeyen sorunlara veya hatalara sahip olabiliyorlar. Söz konusu öngörülemeyen sorunların bu modelleri oldukça riskli yatırımlara dönüştürüyor. Samsung Galaxy Fold modelinin bir diğer sorunu ise batarya büyüklüğü olarak karşımıza çıkıyor.

Günümüzde ortalama 6 inç ekran büyüklüklerine sahip olan akıllı telefon modelleri 4 bin mAh büyüklüğünde bataryalar kullanarak başarılı pil süreleri sunabiliyorlar. Samsung Galaxy Fold modeli ise üzerinde 4,6 ve 7,3 inç büyüklüğünde 2 farklı ekran bulundurmasına rağmen sadece 4 bin 380 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip.

Tabii ki Samsung Galaxy Fold modelini incelemeden batarya süresi için herhangi bir çıkarım da bulunmak doğru olmayacaktır fakat kağıt üstünde 4 bin 380 mAh büyüklüğündeki bataryanın pek de yeterli görünmediğini de ekleyelim. Katlanabilir akıllı telefonların heyecan verici olduğunu katılıyorum fakat bu modellerin 2. jenerasyonlarını beklemek çok daha başarılı bir yatırım tercihi olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.