Çin merkezli ortak kullanımlı konut girişimi Danke, 500 milyon dolar yatırım aldı

Danke'nin değerlemesi, aldığı 500 milyon dolar değerindeki yeni yatırımla birlikte 2 milyar dolara ulaştı.
Çin merkezli ortak kullanımlı konut girişimi Danke, 500 milyon dolar yatırım aldı

Çin merkezli ortak kullanımlı konut girişimi Danke, Tiger Global ve Ant Financial'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı. Danke'nin değerlemesi de aldığı yeni yatırımla birlikte 2 milyar dolara ulaştı. Ayrıca Ant Financial'ın Alibaba Group bünyesinde yer aldığını da belirtelim.

Danke'nin 500 milyon dolar topladığı yatırım turunda Primavera Capital, CMC Capital, Gaorong Capital ve Joy Capital gibi şirketler de karşımıza çıkıyor.

Dört yıl önce, Jing Gao tarafından hayata geçirilen Danke, büyük kent merkezlerinde çalışan gençler için daha uygun fiyatlı konut sağlama misyonuyla faaliyet gösteriyor. Girişim, yenilenmiş ve tamamen döşenmiş daireleri kiralayarak birlikte çalışma konseptini konutlara uyguluyor. Buradaki ana fikir, üç ila dört kişilik bir aile için tasarlanan bir daireyi -ki bu da Çin'deki daha yaygın kentsel konut tipi diyebiliriz- daha küçük birimlere bölmek suretiyle kişiler arasında paylaştırmak olarak karşımıza çıkıyor. Danke, evlerin temizlik ve bakım gibi işlerini üstleniyor, kişiler de daha az miktarda kira ödeyerek daha lükse mahallelerde yaşama şansı elde etmiş oluyor. Buna Türkiye'deki paylaşımlı daireleri örnek de verebiliriz.

Aldığı yeni yatırımla birlikte Danke, kiralama işlemleriyle ilgilenen veri işleme sistemini daha güçlü hâle getirmeyi planlıyor. Danke'de belirlenen konut fiyatları tipik bir emlak ofisinden alınmıyor. Onun yerine yapay zeka güdümlü algoritmalar hangi konutun ne kadar değeri olduğunu beliriliyor. Sistem ne kadar veri toplarsa ortaya çıkan sonuçlar da o kadar başarılı oluyor.

Çin'in konut piyasası, özellikle Pekin ve Şanghay gibi büyük şehir merkezlerinde spekülatif alımlar nedeniyle son yıllarda canlandığı için Danke'nin aldığı yatırımın da oldukça önem taşıdığını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.