Apple Watch'ta kullanılan jest klavyesi FlickType SDK'sını yayınladı

Apple Watch'ta kullanılan jest klavyesi FlickType SDK'sını yayınladı

Sevilen birçok Apple Watch uygulaması bugün FlickType entegrasyonuna kavuştu. Apple Watch için üçüncü parti bir klavye olarak tasarlanan FlickType jest sistemini kullanarak Apple Watch ekranındaki yazım sürecini kolaylaştırıyor.

FlickType'ın yeni SDK'sı ise yazılım geliştiricilerin bu klavyeyi uygulamalarına kolayca eklemesini sağlıyor. Bir kaç ay önce kendi başına bir uygulama olarak Apple Watch'ta yerini alan FlickType, herkese açık SDK'sını yayına alarak yazılım geliştiricilerin, uygulamalarında entegrasyonu etkin bir biçin kullanmasını mümkün kılıyor.

Bu yeni SDK ile birlikte geliştiriciler, kendi WatchOS uygulamlarına bu klavyeyi dahil edebilecek. Böylece kullanıcılar farklı uygulamalarda da hali hazırda sunulan watchOS seçenekleri yerine  FlickType klavyesini deneyimleyebilecek.

FlickType watchOS SDK'sı ile ilgili sitesinde şu metinlere yer veriyor:

WatchOS uygulamalarınıza güçlü bir klavye ekleyin ve kullanıcılar için metin girişi deneyimini önemli ölçüde iyileştirin. Uygulamanızın mevcut bölümlerini büyük ölçüde geliştirmek için tam yazma ve düzenleme özelliklerinden yararlanın veya doğrudan Apple Watch'ta mesajlaşma ve not alma gibi tamamen yeni özellikleri etkinleştirin.

FlickType otomatik olarak alternatif bir giriş yöntemi olarak görünür, böylece kullanıcılar klavyeyi tam olarak bekledikleri yerde bulabilirler. Mevcut arayüzünüzde herhangi bir değişiklik yapmak zorunda kalmazsınız ve FlickType'ı uygulamanıza eklemek için hiçbir kod kullanmanıza gerek olmadığı için entegrasyon zaman kaybetmeden çalışmaya hazır hale gelir.

Bugünden itibaren FlickType klavyesini Chirp for Twitter, Nano for Reddit, WristBook for Facebook, WatchChat for WhatsApp ve TweetWatch for Twitter uygulamalarında kullanabileceğinizi de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.