Online teslimat girişimi Grofers, SoftBank'ten 60 milyon dolar yatırım aldı

Online teslimat girişimi Grofers, SoftBank'ten 60 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli online market ve yemek sipariş teslimatı Grofers, SoftBank Vision Fund önderliğinde gerçekleştirilen F Serisi yatırım turunda 60 milyon dolarlık yatırım aldı. Girişimin değerlemesi de aldığı yeni yatırımla birlikte 424,84 milyon dolara ulaşmış oldu.

Hindistan merkezli girişimin 60 milyon dolar topladığı yatırım turunda karşımıza ABD merkezli Tiger Global Management ve Sequoia Capital gibi isimler de çıkıyor. SoftBank'in yaptığı yatırım 37,49 milyon dolarken, Tiger Global Management'ınki 19,99 milyon dolar ve Sequoia Capital'ın yatırımı 1,99 milyon dolar olarak açıklanıyor.

2014 yılında kurulan Grofers, geçen yılın mart ayında SoftBank'ın öncülüğünde yaklaşık 62 milyon dolarlık bir fon toplamıştı. Finansman, E Serisi'nin bir parçasıydı. Fon artışının şirketin hızlı tüketim ürünleri segmentine doğru genişlediği bir zamanda geldiğini söyleyebiliriz. Zira analistler, online FMCG segmentinin şu anda düşük penetrasyonu nedeniyle büyüme potansiyeline sahip olduğunu söylüyor.

Grofers’ın kurucu başkanı ve CEO’su Albinder Dhindsa, aldıkları yeni yatırımı farklı şehirlerde faaliyet göstermek için kullanmayacaklarını, onun yerine Grofers'in halıhazırda hizmet verdiği şehirlerdeki müşteri kapasitesini genişletmek için kullanacaklarını söyledi. Herhangi bir fiziksel mağaza planında da olmadıklarını belirten Dhindsa, faaliyetlerini online olarak sürdüreceklerinin de altını çizdi.

Grofers'in Hindistan'da Local Banya, PepperTap, AskMe Bazaar gibi rakiplerinin bulunduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.