Kolay İK'ya 50 milyon TL değerleme ile yeni yatırım [Duyum]

Kolay İK'ya 50 milyon TL değerleme ile yeni yatırım [Duyum]

Geçtiğimiz aylarda global ürünü “Kolay” ile yurt dışına açıldığını paylaştığımız Kolay İK yeni yatırım turu geldiğini öğrendik. Bulut tabanlı personel yönetimi ve insan kaynakları platformu Kolay İK'nın değerlemesinin aldığımız bilgilere göre yaklaşık 50 milyon TL olduğunu belirtelim.

İzin, performans değerlendirme ve personel yönetimine odaklanan girişimin, varolan yatırımcılarının bir bölümü ile birlikte bir yatırım şirketinin girdiği 4. yatırım turu ile ilgili detaylar netleşince sizlere aktaracağız.

Kısaca Kolay İK'nin daha önceki yatırım turlarından bahsedelim ilk turda 2 milyon TL değerleme ile GBA'dan yatırım alan girişim ikinci turunda değerlemesini 6 milyon TL değerlemeye ulaştırmıştı. Bu turda yatırımcıları ise GBA üyeleri Ahmet Faralyalı, Fırat İşbecer, Varol Civil ve Cem Topçuoğlu’na ek olarak Trivago’nun kurucusu Rolf Schrömgens, YT Venture Partners, EGİAD Melekleri’nden Aydın Buğra İlter, Ali Barçın ve Williamsburg Capital LLC ile Kıvanç Onan katılmıştı. Ayrıca Bu tura daha sonrasında 500 Startups’ın Türkiye ayağı 500 Istanbul ve Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS de dahil olmuştu.

2017 yılında ise 1 milyon dolar yatırım alarak 3. turunu kapatan Kolay İK, daha önce Fransa’dan BlaBlaCar ve Almanya’dan Delivery Hero gibi girişimlere de yatırım yapan Monkfish Equity’nin Türkiye’deki ilk yatırımı oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.