Araştırmalara göre Netflix, korsan izlemeler nedeniyle ayda 192 milyon dolarlık kayıp yaşıyor

CordCutting.com adlı web sitesinin yaptığı araştırmaya göre dijital yayın platformlarına üye olmak yerine arkadaşlarının, akrabalarının şifrelerini alıp bu platformları kullananlar şirketlerin ciddi anlamda kayıplar yaşamasına neden oluyor.
Araştırmalara göre Netflix, korsan izlemeler nedeniyle ayda 192 milyon dolarlık kayıp yaşıyor

Geleneksel yayıncılığın yerini dijital yayıncılığa bırakmaya başladığını hemen hemen her fırsatta sizlerle paylaşıyoruz. Günümüzde de birçok kişi online olarak film ve dizi izlemek için dijital yayın platformlarına üye oluyor ya da bir şekilde arkadaşlarının hesaplarının şifrelerini alıp onlar izlemediği zaman kendini dijital dünyada buluyor. Bu nokta ise Netflix, Amazon Video, Hulu, bizde de BluTV gibi platformların aylık kayıplar yaşamalarına neden oluyor.

Netflix için aylık 192 milyon dolar kayıp

Öncelikle bunun nasıl olduğundan biraz bahsedelim. CordCutting.com adlı web sitesinin yaptığı araştırmaya göre dijital yayın platformlarına üye olmak yerine arkadaşlarının, akrabalarının şifrelerini alıp bu platformları kullananlar şirketlerin ciddi anlamda kayıplar yaşamasına neden oluyor. Kısacası platformlar bu şekilde yeni üyeler kazanabilecekken avantajları dezavantaja dönüşüyor, bu da Netflix gibi bir platform için aylık ortalama 192 milyon dolarlık bir kayıp anlamına geliyor. Ancak bu ücretlendirmenin ABD için geçerli olduğunu da belirtelim. Zira abonelik ücretleri ülkeden ülkeye ciddi anlamda farklılık gösteriyor.

Netflix'in yanında Amazon ve Hulu'nun da bu korsan izlemelerden dolayı yıllık olarak ortalama ne kadar kayıp yaşadığının bilgileri de paylaşıldı. CordCutting.com'a göre Amazon Video aylık 45 milyon dolar, Hulu ise aylık 40 milyon dolar kayıp yaşıyor. Ancak en büyük kayıp yukarıda da bahsettiğimiz gibi ortalama 4 kat fazla ile Netflix olarak karşımıza çıkıyor.

Amazon'u tercih eden kuşak: Baby Boomers

Başkalarının hesaplarını kullananların hangi kuşaktan olduğuna baktığımızda ise karşımıza ilginç bir veri çıkıyor. Netflix'i arkadaşlarından alıp kullananlarda en yüksek dilimi Y Kuşağı oluştururken, Amazon'u kullananlarda yaşlıların -Baby Boomers kuşağı- daha yüksek bir orana sahip olması ciddi anlamda dikkatleri çekiyor. Bu da Amazon'un içeriklerini merak etmemize neden oluyor.

Aslında bu şekilde izleyenlerin gerçek anlamda kayıp olduğunu düşünmek de doğru değil. Zira dijital yayın platformlarını bu şekilde izlemek isteyenlerin birçoğu hiçbir zaman bunlara para ödemeyeceklerini ve korsan yollara devam edeceklerinin de altını çiziyor. Ancak platformların bu konuda bir önlem alıp almayacağı ise merak konusu. Örneğin; Netflix bir hesabı sadece 1 ya da 2 cihaza entegre edebilir ve başka biri o bilgisayar ya da TV harici o hesabı kullanamayabilir. Bunlar sadece bir varsayım olsa da rakamlara baktığımızda yakın bir zamanda platformlardan bir açıklama gelecektir diyor ve bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.