SanDisk ve Micron, 1TB'lik hafıza kartlarını tanıttılar

SanDisk ve Micron, 1TB'lik hafıza kartlarını tanıttılar

Mobil ekran çözünürlüğüne, oyunlara, fotoğraflara ve diğer uygulamalara yanıt olarak, bu uygulamaları depolamaktan sorumlu yüksek kaliteli medya içerik dosyalarının boyutu da artıyor.  

SanDisk, kullanıcıların bu beklentilerinin fazlasını karşılayabilecek 1TB kapasiteye sahip bir microSD hafıza kartı tanıttı. Extreme UHS-I microSD ismini alan kart 1TB depolama alanı olan ilk hafıza kartı ünvanını taşıyor. Ancak böyle ünvana sahip olmanın da bir bedeli var.  Zira hafıza kartı 512 GB'lik kardeşinden iki katı daha pahalı bir biçimde piyasaya sürülecek. Mobil Dünya Kongresi 2019'da (Mobile Word Confest, MWC 2019)  tanıtılan microSD hafıza kartı 449 dolardan piyasada olacak. MicroSD kart, saniyede 90 mb yazma hızı ve 160 mb okuma hızına sahip olacak. 

SanDisk'in microSD hafıza kartı Nisan ayında satışa sunulacak. Marka, kısa bir süre pazarda bu ürün ile tek olsa da, rakibi Micron da bu konuda adım atmış durumda. Zira Micron 1TB'lık kapasiteli ilk SD kartını 2019'un ikinci yarısında satışa sunacağını açıkladı. Micron'a ait SD kartların ise piyasa değeri henüz net değil.

İki kartın da  A2 Application Performance Class (A2 Uygulama Performans Sınıfı) özelliklerine sahip olduğunu paylaşalım. Bu özellik, kartların mobil uygulamalar için de kullanılabileceği anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.