HTC Blockchain telefonu Exodus itibari paralar için satışa sunuluyor

HTC Blockchain telefonu Exodus itibari paralar için satışa sunuluyor

HTC, blockchain tabanlı Exodus 1'in yakın zamanda kullanıcılar tarafından ABD doları ve kripto para olmayan itibari paralarla satın alınabileceğini açıkladı. Mart ayının ilerleyen günlerinde kullanıcılar 699 dolara Exodus 1'i satın alabilecek. Diğer ülkelerde ise 699 dolara denk gelen yerel para birimlerinde satışa sunulacak.

2018'in ekim ayında tanıtılan HTC Exodus 1, HTC'nin blockchain teknolojisine sahip ilk akıllı telefonu olarak öne çıkıyordu. Kullandığı teknolojinin yanı sıra içinde güvenli bir cüzdan da barındıran Exodus 1, güvenlik sebebiyle cüzdanı, cihazın işletim sistemi olan Android işletim sisteminden farklı bir alanda tutuyor.

İlk olarak geçtiğimiz 2018'in Mayıs ayında duyurulan Exodus 1, şimdiye kadar sadece kriptoparalar ile satın alınabiliyordu. Ekim ayında Bitcoin ve Ethereum ile alınabilen cihazın fiyatı 0.15 BTC veya 4.78 ETH'ye denk geliyordu. Fiyatı 960 dolara denk gelen cihazın Ocak ayı ortalarına kadar teslimat yapmadığını da belirtelim.

İlerleyen süreçte ödemelerde Litecoin kabul etmeye başlayan HTC,  ABD doları ve itibari paralarla birlikte Binanace Coin'i de kabul etmeye başlayacak. Böylece HTC, henüz kripto paralara tamamen uyum sağlayamamış bir kitleyi de kendiden çekebilecek.

HTC'nin bu yenilikle birlikte "seçilen ortaklar" isimli yeni API programı başlattığını da ekleyelim. Bu sayede mobil tarayıcı üreticisi Opera'nın da dahil olduğu üçüncü parti geliştiriciler, Exodus 1'in güvenlik avantajlarından faydalanabilecek. Bu arada Opera'nın tarayıcı tabanlı kriptopara cüzdanını piyasaya sürdüğünü hatırlatmakta da fayda var.

HTC'nin Merkeziyetten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Phil Chen, yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

“Exodus, verilerin geleceği ve İnternet için doğru mimarinin elde edilmesiyle ilgilidir; bunlar da güvenlik, gizlilik ve veri sahipliğini veriyi üreten kişiye devretmeyi içerir.”

Exodus'taki Zion Key Management API'si tarafından etkinleştirilen Opera'yı kullananlar içerik odaklı web sitelerine doğrudan mikro ödemeler yapabilecek. Bunun için kullanıcıların cihazda depolanan özel anahtarlarını kullanacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.