Yaşamı mobilitiye taşıyan kapsüller: Docking House

Yaşamı mobilitiye taşıyan kapsüller: Docking House

Teknolojik yeniliklerin hayatımıza kattığı mobilite gelecekte daha bağımsız, daha bağlanabilir ve esnek bir hayat süreceğimizi gösteriyor. Bir tasarım stüdyosu olan Future Mobility Solution Group'a (FMSG) ait mobil kapsül projesi ise zamandan, mekandan ve enerjiden tasarruf etmeyi amaçlıyor. Genel olarak "Docking House" adını alan bu tasarımlar özellikle kullanıcılarına büyük esneklik sağlayabiliyor. Designboom'un proje ile ilgili paylaştığı bilgiler de hareket eden bu kapsüllerin amacını bir kez daha gösteriyor. Zira Tokyo Seul gibi gayrimenkul fiyatlarınnı tavan yaptığı büyük şehirlerde, gerektiğinde kullanılmak üzere bu mobil evler devreye giriyor. 

Sabit bir mekan fikrini kıran 'Docking House' projesi, örneğin gezginler için havalanından varış noktasına bağlanan bir mobil araç ya da kısıtlı zamanı olan profesyoneller için mobil ofise dönüşebiliyor. Öte yandan projenin perakende mağazadan, kuaför salonuna  ya da mutfak atölyesine kadar farklı alanlarda kullanılması da gelen öneriler arasında yer alıyor. 

Görsellerde de gördüğümüz gibi farklı amaçlara hizmet eden ürün, sade bir tasarıma sahip. Bir elektrikli araç aküsü platformu kullanarak elektrik tasarrufu yapabiliyor ve üretebiliyor. FMSG'ye, Docking House'ların sadece çevre dostu olmalarının yanı sıra, hareketlilikleriyle de afetler sırasında enerji sağlayacısı olarak kullanılabileceğini belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.