Tüketicilerin otomobil tercihlerinde hibrit ön planda

Tüketicilerin otomobil tercihlerinde hibrit ön planda

Otomobil dünyası tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir değişim yaşıyor.  Bir dönem rakip olarak nitelendirilen araç üreticilerinin, konu küresel rekabete geldiğinde bundan avantaj yakalayabilmek için artık omuz omuza verdiklerine şahit oluyoruz. Teknoloji şirketlerinin otomobil dünyasına el atması Seviye 4 ve Seviye 5 otonom araçların piyasaya sürülme tarihini hızlandırırken, hareketlilik, bağlanbilirlik gibi teknik özellikler ile araçlar hiç olmadığı kadar daha akıllılar.

Sadece binyılın başında araç seçiminde yakıt tasarrufu ile konfor, güvenilirlik ve daha fazla özellik arasında seçim yapmak zorunda kalan tüketiciler, bu ikisi  arasında kalmadan yakıt tüketiminde ekonomik ve konforlu araçlar deneyimleyebiliyorlar. Tüketicinin beklentisindeki değişim ve yıkıcı yenilikler elbette sektöre yön veriyor. Hibrit otomobiller ise bu değişimde önemli bir rol oynuyorlar.

Otomobil dünyasında ABD'nin en değerli raporlarından biri  olan ve tüketicinin satın alma kararlarında rol oynayan Consumer Reports (CR),  2019 yılında en çok tercih edilecek araçlara yönelik bir rapor hazırladı. Her yıl yaklaşık 470 bin aracı kapsayan özel bir anketle elde edilen veriler hibrit araçların yükselişini gösterirken, tüketicinin tercihlerindeki değişimi de gözler önüne seriyor.

CR'nin puanlama yöntemi ile seçtiği 10 araç arasında endüstrinin standartlarını belirleyen araçların olduğuna şahit oluyoruz. Japon araç üreticisi Toyota ise ABD pazarında ismi daha da güçlenen bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Listede yer alan Toyota Avalon Hibrit modeli, kullanıcılarına daha fazla alan, konfor ve yakıt tasarrufu vadediyor.

Listede yer alan bir başka araç ise Camry Hybrid. Consumer Reports aracı yüksek verimli bir otomobil olarak nitelendiriliyor. Hibrit pil takımının bagaj alanını daralmaması, konforlu bir sürüş sunması ve standart güvenlik tertibatı yaya algılama ve şerit ayrılma uyarısını içermesi aracın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. 

2019 için yeniden tasarlanan orta ölçekli BMW X5 Hybrid, CR'nin test ettiği en iyi SUV'lardan biri olarak nitelendiriliyor.  Bir SUV'u hem lüks otomobilin hem konforlu hem de sürüşü eğlenceli hale getirmek zor, ancak burada BMW'nin mükemmel dengeyi koruduğu belirtiliyor.  X5'in Premium yakıt gerektirmesine rağmen, sınıfı için etkileyici bir hızlanma ve yakıt ekonomisi sunduğu belirtiliyor. Yüksek teknolojiyi içince barındıran iDrive bilgi-eğlence sistemi özelliği aracı daha da özel kılıyor.

Hyundai Kona, büyüyen bir süper mini SUV segmentine eğlenceli bir başlangıç olarak nitelendiriliyor. Mini yapısına rağmen, doğal basamak yüksekliği sayesinde sürücüler konforlu bir şekilde ön koltuklara yerleşebiliyorlar.  Kabin, Android Auto ve Apple CarPlay ile uyumlu,  tam özellikli bir bilgi eğlence sistemine sahip. Kompakt oranlarına rağmen, Kona’nın akıllı tasarımı, yüksek bagaj kapağı ve katlanan bölünmüş arka koltukları araca çok yönlülük katıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.