Blockchaine yetişmiş insan kazandırmak için Blokzincir Ticaret Platformu ve BlockchainIST Center protokol imzaladı

Blockchaine yetişmiş insan kazandırmak için Blokzincir Ticaret Platformu ve BlockchainIST Center protokol imzaladı

Blokzincir Ticaret Platformu (BTP) ve BlockchainIST Center (BCIST) kapsamlı ve büyük bir Blokchain projesi için iş birliği protokolü imzaladı. İmzalanan iş birliği protokolüyle birlikte Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük Blockchain projesi olarak konumlanan Blokzincir Ticaret Platformu’na BAU BlockchainIST Center da dahil oldu. Yapılacak iş birliği kapsamında ticaretin hareketlendirilmesi planlanıyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden IBM’in de desteklediği projede, Atez Yazılık Teknolojileri, Schneider Electric, DB Schenker Arkas, Vakıfbank ve Güler Dinamik dahil olmak üzere bir çok önemli kurumun yer aldığını belirtelim. İlgili bakanlık ve kamu kurumlarının da desteklediği proje sayesinde, Türkiye’de gerçekleşen ihracat ve ithalat operasyonlarının blokzincir teknolojisi ile güvenli ve hızlı bir şekilde  yürütülmesi sağlanacak.

Enver Yücel: Liselere blockchain eğitimi veriyoruz

Toplantıda yaptığı konuşmasında işbirliğinin önemine değinen BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, " Bu teknolojinin gerisinde olmayacağız. Eğitim sektöründe bu trendi takip ediyor ve ettiriyoruz. Liselere bu alanda dersler veriyoruz. Dünyadaki değişim eğitim varsa devam ediyor. Ancak bakıldığında sektörler içerisinde en muhafazakârı eğitimdir. En büyük sıkıntılardan biri eğitimin dünyadaki değişim ve dönüşüme ayak uyduramamasıdır. Eğitimde hala 50 yıl önceki öğrenme biçimleri var. Eğitimi dönüştürebilirsek işte o zaman dünyanın öncülüğünü yapabiliriz. Bizler kurum olarak çalışmalarımıza hiç durmadan devam ediyoruz. 3 binden fazla şirketle iş birliği içerisindeyiz. Öğrencilerimiz istediği sektörde çalışabiliyor. Uygulama içerisinde eğitim veriyoruz. Bu iş birliği de bu alanda yapılacak önemli çalışmalarının temeli olacaktır “diye konuştu.

Son iki yılda dört farklı blockchain dersini sisteme entegre ettiklerini belirten BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın blockchainin önemine değindi. Blockchain alanında yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğu belirten Yalçın buna ayak uydurmamız gerektiğini belirterek Bahçeşehir Üniversitesi'nde son iki yılda dört farklı blockchain dersini sisteme entegre ettiklerini belirtti.

Blockchain teknolojisiyle birçok projenin hayata geçirileceği bir iş birliği içerisine girdiklerini kaydeden BCIST Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Bora Erdamar, proje kapsamında akademik analizlerin ve uygulamaların BCIST tarafından yapılacağını ifade etti: Blockchain teknolojisi konusunda şu an Türkiye'nin bir an evvel uluslararası çapta projeler üretmesi gerektiğine dikkat çeken Erdamar bu konuda şu anda hem dünyada hem Türkiye'de en önemli eksiklik aslında insan kaynağı olduğunu paylaştı.

Blockchain teknolojisinin ticarette kullanımından bahseden BTP Direktörü Dr. Kenan Güler ise projenin detaylarını şu cümlelerle aktardı:

"Bu teknoloji ile uluslararası ticarette herhangi bir ürünün siparişinden başlayarak, tüm dokümanlarının dijital ortamda yapılması sağlanıyor. Tüm bu süreçler akıllı sözleşmelerle yürütülüyor. Blockchain, tüm tarafların katılımına açık şeffaf, takip edilebilir bir uygulama sunuyor. Artık dünyada endüstrinin nasıl şekilleneceği konusu tartışılıyor. O nedenle bizlere teknolojiyi iyi okuyan gençler, harekete geçen liderler gerekli" şeklinde konuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.