Türkiye'deki iOS kullanıcılarının App Store davranışları

Türkiye'deki iOS kullanıcılarının App Store davranışları

Uygulama mağazası optimizasyonu ve uygulama ekosistemleri üzerine kapsamlı bilgi sağlayan Mobile Action, ülkemizdeki iPhone ve iPad kullanıcılarının davranışlarına dair bir rapor yayınladı. Paylaşılan raporun kullanıcıların App Store üzerindeki arama, uygulama sayfası ziyareti ve indirme davranışlarına dair verilerinin incelendiğini de ekleyelim.

Mobile Action tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu rapor için Apple'ın uygulama mağazası olan App Store üzerinde Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren 2 binden fazla uygulama araştırılmış. Rapora göre App Store’da kullanıcı aramalarında veya listelerde her 1000 görüntülenme sonunda 233 uygulama sayfası ziyareti ve 35 uygulama indirilme gerçekleşiyor.

App Store’daki görüntülemelerin uygulama sayfası ziyaretlerine dönüşme oranlarına bakıldığında ise Cuma günlerinde yüzde 23’ten yüzde 19’a kadar düştüğünü görüyoruz. Yani, kullanıcıların cuma günleri ziyaret edecekleri sayfalarla ilgili seçicilikleri daha yüksek fakat bu durum indirilme oranını etkilemiyor.

Çünkü Cuma günü yapılan sayfa ziyaretlerinin indirilmeye dönüşme ihtimali ortalamaya göre yüzde 25 daha fazla. Hafta boyunca indirilme oranları genel olarak stabil dağılsa da hafta sonu ve Pazartesi günleri haftanın diğer günlerine oranla ortalama yüzde 20 daha fazla indirilme gerçekleşiyor.

App Store üzerindeki arama, uygulama sayfası görüntüleme ve indirilme oranlarına kategori bazlı olarak bakıldığında ise eğlence kategorisinin görüntülemelerin indirilmeye dönüşme oranı anlamında yüzde 11 ile en yüksek gerçekleştiği kategori olduğunu görüyoruz.

Sayfası görüntülemeye incelendiğinde ise alışveriş kategorisi dikkatleri çekiyor. Alışveriş kategorisinde her 1000 App Store görüntülemesinin 473 tanesinin uygulama sayfası ziyaretine dönüştüğünü de ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.