Apple, Shazam'daki üçüncü parti yazılımları sistemden kaldırıyor

2017'de 400 milyon dolar karşılığında yapay zeka destekli müzik uygulaması Shazam'ı satın alan Apple, şimdi de uygulamadaki üçüncü parti yazılımları temizlediğini açıkladı.
Apple, Shazam'daki üçüncü parti yazılımları sistemden kaldırıyor

2017'de 400 milyon dolar karşılığında yapay zeka destekli müzik uygulaması Shazam'ı satın alan Apple, şimdi de uygulamadaki üçüncü parti yazılımları temizlediğini açıkladı. Geçtiğimiz eylül ayında da uygulamanın artık reklamsız olacağını söyleyen Apple, bu değişikliği takip etmek için üçüncü taraf yazılımların hepsini platformdan kaldırdı.

Geçtiğimiz hafta iOS cihazlar için yayınlanan yeni Shazam güncellemesi, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içeriyordu. Buna göre güncellemenin neredeyse tamamı Shazam'da bulunan tüm üçüncü parti yazılımları kaldırmaya yönelik olarak gerçekleştirildi. Apple'ın Shazam'dan kaldırdığı tüm üçüncü parti yazılımlar ise AdMob, Bolts, DoubleClick, Facebook Ads, Facebook Analytics, Facebook Login, Inmobi, IAS, Moat ve Mopub oldu.

Bu güncelleştirmenin ardından, yalnızca Microsoft'un iOS için HockeyApp yazılımı Shazam'da kalıyor. Bu aslında Microsoft’un TestFlight’ın sürümü olarak geçiyor ve neden henüz kaldırılmadığı ise belli değil. Ancak bu durumun yakında değişebileceğini ön görmek mümkün.

Bununla birlikte Shazam Android uygulamasının hala Bolts, Facebook Analytics, Butter Knife, Crashlytics, Fabric, Firebase, Google Maps, OKHTTP ve OTTO gibi birçok üçüncü parti yazılıma sahip olduğunu da belirtelim.

Apple'ın Android cihazlar için bir önlem alıp almayacağı henüz bilinmiyor, ancak iOS için üçüncü parti yazılımlarının kaldırılmış olmasının bir sürpriz olmadığını da belirtelim. Zira Apple, bu konuda hoşnut olmadığını daha önce birçok kez dile getirmişti. Zaten yeni güncelleme de teknoloji devini kanıtlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.