Insense Hikaye aracı, Hikaye reklamları için video boyutlarını düzenliyor

Insense Hikaye aracı, Hikaye reklamları için video boyutlarını düzenliyor

Tarayıcı üzerinde çalışan Insense'in Hikayeler için video düzenleme aracı, Hikaye reklamlarında kullanmak istediğiniz videoları yeniden boyutlandırıyor. Insense'in üç basit adımdan oluşan kullanım prensibi, son kullanıcıların aracı kolayca kullanmasını sağlıyor. Üstelik Insense'in karmaşıklıktan uzak bir arayüze sahip olması kullanıcılar için bu işi daha da kolaylaştırıyor.

Düzenleyeceğiniz videoyu Insense'in aracına yüklemenin biraz zaman aldığını da ekleyelim. Video yükledikten sonra araç, video uzunluğu konusunda otomatik bir uyarıda bulunuyor. Bu uyarıda, Instagram'a yüklenen videoların en fazla 15 saniye, Snapchat'te yüklenen videoların ise en fazla 10 saniye uzunluğunda olması gerektiği belirtiliyor. Eğer videoyu kısaltmak istiyorsanız, sitenin aşağısında yer alan oynatma çubuğundan faylanmanız da mümkün.

Videonuzu yükledikten sonra onu kısaltmanın yanı sıra arka plan düzenlemesi, konumu ve kullanım şekli konusundaki detayları düzenleyebiliyorsunuz. Eğer videoyu yatay formatta kullancaksanız arka planı siyah, beyaz ve bulanık olacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Ancak videonuzu yatay formatta kullanmak istemezseniz, bunu ayarlar üzerinden değiştirmeniz mümkün. Fill seçeneğine bastığınızda videonuz dikey formata geçiyor ve tüm Hikaye'yi dolduruyor. Bu noktada videoyu Hikaye formatında konumlandırma sıkıntısı çekeceğinizi düşünebilirsiniz.

Fakat Insense video aracına yerleştirdiği konumlandırma özelliğiyle bu problemi çözüyor. Hatta istediğiniz etkiyi yakalayana kadar videonuzu konumlandırmaya devam edebiliyorsunuz. Insense'in oklar aracılığıyla sunduğu bu özelliğe, dereceleri manuel olarak yazmanız ve bu sayede video konumlandırmasına ince ayar çekmeniz de mümkün.   

Bu aracın asıl amacı Instagram ve Snapchat reklamları olduğu için videonuzu tamamladığınızda Facebook'a ve Snapchat'e bağlanarak reklamınızı yayına alabiliyorsunuz. Ancak bu esnada üçüncü parti bir uygulamanın kullanıcı ve reklam hesabı bilgilerinize eriştiğini hatırlamak önemli.

İşlevselliğiyle öne çıkan bu araç, ne yazık ki bir indirme seçeneği sunmuyor. Öte yandan aracın üretecisi Insense, asıl olarak içerik üreticilerinin markalar için profesyonel reklam içeriği oluşturmasını sağlıyor. Platformunda markaya özel içerik oluşturulmasının yanı sıra reklam ölçümleme araçları da sunan  Insense, bunu bir yan proje olarak konumlandırıyor. Şimdiye kadar Lavazza, McDonalds ve Microsoft dahi olmak üzere bir çok önemli markayla çalışan Insense, bu ücretsiz araç ile daha fazla firmanın  dikkatini çekmek istiyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.