Otsimo, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'den “İçimdeki Hazine” için iş birliği

Önemli bir haber ile karşımıza çıkan Otsimo, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğine gittiğiniz duyurdu.
Otsimo, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'den “İçimdeki Hazine” için iş birliği

Otizmli çocukların eğitimine odaklanan bir mobil eğitim platformu olan Otsimo'nun 2018 yılında 167 ülkede kullanıldığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. 2015 Webrazzi Arena girişimi olan ve yakından tanıdığınız Otsimo bugün ise önemli bir haber ile karşımızda: Girişim, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliği ile önemli bir adım atıyor.

İçimdeki Hazine” projesi için yapılan iş birliği ile birlikte Türkiye’deki tüm otizmli çocuklara hak ettiği eğitim ücretsiz olarak verilecek. Söz konusu projeyi Twitter üzerinden duyuran Otsimo Kurucu Ortağı Hasan Zafer Elcik, “Bugün Otsimo için büyük bir gün! Artık ‘İçimdeki Hazine’ olarak T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’in destekleriyle Türkiye'deki bütün çocuklara daha ulaşılabilir özel eğitimi ulaştırıyoruz” dedi.

167 ülkeden kullanıcıya sahip olan Otsimo’ya, yurt dışından “Otsimo” ismiyle ulaşılabiliyor. Türkiye’de ise proje kapsamında “İçimdeki Hazine” olarak indirilip kullanılabilecek. Bu projeyle Türkiye’deki bütün çocuklara daha erişilebilir bir eğitim sunduklarını dile getiren Elcik, Milli Eğitim Bakanlığı sayesinde okullarda yer alırken, Turkcell desteğiyle de herkes için ulaşılabilir olacaklarını da paylaştı.

Yola çıkma nedenlerinin özel eğitimi demokratikleştirmek olduğunun altını çizen Elcik, İçimdeki Hazine projesinin bu yoldaki en büyük başarıları olduğunu da belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda, otizmli çocuklar için İçimdeki Hazine eğitim sınıfları oluşturuldu. Öğrencilerin bireysel özellikleri dikkate alınarak hazırlanan eğitim programlarında kullanılmak üzere çeşitli materyaller bu sınıflarda yer alıyor.

Bireysel eğitim programlarında yer alan gelişim alanları öğrenciler arası farklılık göstermekle birlikte materyallerin kullanım şekilleri de farklılık gösterebiliyor. Öğrencilerin teknolojiye olan ilgisinin öğretim amaçlı kullanılabilmesi için öğrenci ve öğretmenlere tabletler veriliyor ve İçimdeki Hazine uygulamasına bu tabletlerle kolay erişim sağlanması amaçlanıyor. Şimdiye kadar İstanbul, İzmir, Uşak, Ankara, Karabük, Nevşehir, Osmaniye, Kilis, Çorum, ve Tekirdağ’da toplam 11 okulda eğitim sınıfları kuruldu ve 1000'den fazla öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.