Dünyadaki inşaat projelerini tek platformda bir araya getiren girişim: BGPnetwork

BGPnetwork, dünyanın 5 bölgesinde, 120’den fazla ülkedeki 15 milyon doların üzerindeki inşaat projelerini Türk inşaat sanayicileri ve tedarikçiler ile bir araya getiriyor. 
Dünyadaki inşaat projelerini tek platformda bir araya getiren girişim: BGPnetwork

İnşaat sektöründe üretim yapan 200’ün üzerindeki alt sektörün ihracat yapmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan BGPnetwork, dünyanın 5 bölgesinde, 120’den fazla ülkedeki 15 milyon doların üzerindeki inşaat projelerini Türk inşaat sanayicileri ve tedarikçiler ile bir araya getiriyor.

İsminin açılımı "Best Global Projects" olan platformda kullanıcılar, AVM, otel, rezidans, sağlık yapıları ve ofisler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki projelere; başlangıç - bitiş tarihi, inşaat - arsa alanı, projenin mevcut durumu, yeri, iletişim bilgileri, maliyeti, ana yüklenici, geliştirici, mimar, mühendislik ve proje yönetimi, mekanik - elektrik proje firması gibi bilgileriyle ulaşabiliyorlar. Bu da tedarikçinin yurt dışında yapmayı düşündüğü işler için ciddi bir kolaylık sağlıyor ve kullanıcının zamandan kazanmasına yardımcı oluyor.

BGPnetwork'ün sisteminde kayıtlı 7 bini aşkın proje bulunuyor. Bu projelerin 4 binden fazlasının devam eden projeler olduğunu, diğer projelerin de hazırlık aşamasında olduğunu belirtelim. Platformda, 10 binin üzerinde de firma kaydı mevcut. Kullanıcılar bu firma kayıtları sayesinde dünyadaki birçok müteahhit, mimar, proje yönetim ve mühendislik firmasının iletişim bilgilerine portal üzerinden ulaşabiliyorlar.

2015 yılında Nazlı Kılınç tarafından hayata geçirilen BGPnetwork'ün inşaat sektöründe uzun yıllardır hizmet veren ANBA Yayın Grubu bünyesinde bulunduğunu da hatırlatalım. Kapalı sistem olarak faaliyet gösteren BGPnetwork ise şu anda 15 kişilik ekiple faaliyet gösteriyor. Gelir modeli olarak yıllık bazda yapılan üyelik sistemlerini kullanan platformun üyelik sisteminin yanı sıra pazar araştırma raporları da sunduğunu belirtelim.

Yüzde 60 devlet desteği

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan BGPnetwork'te sisteme dahil olanların faydalanabildiği çeşitli destekler bulunuyor. Örneğin; kullanıcılar Ticaret Bakanlığı’ndan yüzde 60 devlet desteği alabiliyorlar. Ayrıca, Turquality kapsamında olan firmalar da yüzde 50'lik destekten faydalanabiliyorlar.

Türk inşaat sanayinin ihracatına katkı sunmayı amaçlayan BGPnetwork öncelikli olarak dünyadaki en iyi 10 bin projeyi yazmayı hedefliyor. Söz konusu 10 bin projenin ortalama yatırım hacminin 1 trilyon dolar civarında olduğunun altını çizen platform, böylelikle Türkiye’deki en az 3 bin ihracatçı firmaya ulaşmayı ve bu firmaların en az 10 milyar dolarlık ihracatına katkı sunmayı amaçlıyor. BGPnetwork ayrıca, 10 ülkede ofis açmayı, yaklaşık 50 ülkede de temsilci bulundurmayı da gelecek hedefleri arasında sayıyor.

Kapalı sistem olarak faaliyet gösteren BGPnetwork'ü merak edenler, buradan kayıt yaparak online demo için randevu alabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.