Ethem Eliaçık: "İş Bankası her 2 saniyede 1 yurt dışından ödeme alınmasına aracılık ediyor"

Yılın ilk Webrazzi konferansı olan Webrazzi E-Ticaret 2019'un konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası Ticari Bankacılık Pazarlama Müdürü Ethem Eliaçık, hem İş Bankası hem de ticari bankacılığın dijital dönüşümü ile ilgili önemli detaylar paylaştı. 
Ethem Eliaçık:

Ülkemizdeki E-Ticaret ekosistemini bir araya getirecek olan Webrazzi E-Ticaret 2019 konferansımız tüm hızıyla başladı. Yılın ilk Webrazzi konferansı olan Webrazzi E-Ticaret 2019'un konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası Ticari Bankacılık Pazarlama Müdürü Ethem Eliaçık, hem İş Bankası hem de ticari bankacılığın dijital dönüşümü ile ilgili önemli detaylar paylaştı.

Banka olarak e-ticaret ve e-ihracat konularına çok önem verdiklerini belirten Eliaçık, e-ihracatın ülkemize katma değer katacağını da dile getirdi. 2018 sonu itibariyle ülkemizde 3,5 milyonun üzerinde ticari işletme olduğunun altını çizen Eliaçık, 3,5 milyonun sadece 47 bininin ticari ve kurumsal işletme olduklarını kalanların ise KOBİ'ler olduğunu belirtti.

Ülkemizdeki kullanıcıların internet ve mobil şubelere hızlı bir şekilde uyum sağladığını belirten Eliaçık, geçmişte internet ve mobil şubelerin daha çok bireysel işlemler için kullanıldığını da sözlerine ekledi. Son 3-4 yıl içinde ise internet ve mobil şubelerin KOBİ'lerin ihtiyaçlarını karşılamaları gerektiği konusunda bir farkındalık oluştuğunu da sözlerine ekleyen Eliaçık, sadece bireysel bankacılıktaki gelişmenin yeterli olmayacağını da ekledi.

2 milyon ticari müşterinin 216 milyar verisini işlendi

Müşteriye ulaştıkları kanallarının dijitalleşmesinin çok önemli olduğunu da belirten Eliaçık, sadece bankacılık sektörünün değil KOBİ'lerin dijitalleşmelerinin gerektiğinin de altını çizdi. 3,5 milyon işletmenin 1 milyonunun İşCep ve internet şubeyi kullandıklarını da belirten Eliaçık, parasal ticari işlemlerin yüzde 79,4'ünün buradan gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Şirket kredi kartlarının robotlar tarafından basıldığını da paylaşan Eliaçık, 1 yıldan fazladır makina öğrenimi teknolojisini kullandıklarını ve 2 milyon ticari müşterilerinin 216 milyar verisini işlediklerini de sözlerinde ekledi. İşCep ve internet şube üzerinden sunulan anında ticari kredi seçeneğinin kredi alma sürecini hızlandırdığını da sözlerine ekleyen Eliaçık, pos sahibi müşterileri tarafından kullanılabilecek olan Maximum İşyerim uygulaması ile kullanıcıların kart ya da pos cihazı olmadan QR POS ile satış yapma imkanına sahip olabileceklerini de belirtti.

Cross Border işlemlerin ise yüzde 81'i İş Bankası tarafından gerçekleştiriliyor

2018 yılında 41,4 milyar TL'lik e-ticaret gerçekleştiğini belirten Eliaçık, bu işlemlerin yüzde 29,5'inin ise Türkiye İş Bankası aracılığı ile gerçekleştiğini de belirtti. Eliaçık tarafından paylaşılan bilgilere göre Cross Border işlemlerin ise yüzde 81'i İş Bankası tarafından gerçekleştiriliyor.

Her 2 saniyede 1 yurt dışından ödeme aldıklarını da paylaşan Eliaçık, geçtiğimiz yıl yurt dışından 112,8 milyon adet ödeme aldıklarını da paylaştı. Müşterilerinin 15 farklı para biriminden mal satışı yapabileceklerini de belirten Eliaçık, toplamda 47 ülkede 19 ödeme sistemini desteklediklerini de dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.