Emre Ekmekçi, Hepsiburada'nın e-ihracat odağındaki gelişmelerini anlattı

Hepsiburada'nın Uluslararası Grup Başkanı Emre Ekmekçi, perakendenin kaldıracı olarak dijital dönüşümden bahsetti.
Emre Ekmekçi, Hepsiburada'nın e-ihracat odağındaki gelişmelerini anlattı

2019'un ilk Webrazzi konferansı olan Webrazzi E-Ticaret 2019'da perakendede geleneksel markaların dijital rekabeti, e-ticaret dünyasında yaşanan rekabet, pazar yerleri gibi birçok konuyu konuştuk. Hepsiburada'nın Uluslararası Grup Başkanı Emre Ekmekçi de perakendenin kaldıracı olarak dijital dönüşümden bahsetti. Geçtiğimiz hafta, Hepsiburada'nın güncel verileri ve e-ihracat odağında yaptıklarından bahsettiğimizi de hatırlatalım.

E-ticaretteki önemli trendlerden birinin e-ihracat olduğunu belirten Ekmekçi, e-ihracatta çok ciddi bir fırsat olduğunu, dünyadaki e-ticaretin yüzde 70'inin de buna döneceğini söylüyor. Emre Ekmekçi, Hepsiburada'nın da bunu bir fırsat olarak gördüğünü ve adımlarını buna göre attığını da sözlerine ekliyor.

Hepsiburada'nın e-ihracat adımları

Hepsiburada'nın e-ihracat odağına yaptıklarına da değinen Emre Ekmekçi, e-ticaret platformunun bu konuda yaptıklarından da bahsediyor. Hepsiburada’da satış yapan ya da yapacak olan tüm satıcıların otomatik olarak ihracata atıldığını belirtelim. Yani e-ihracat yapmak için herhangi bir başvuru vs. gerekmiyor. Şirket, bu imkanı direkt olarak tüm iş birlikçilerine sağlıyor. E-ihracat için ürün konsolidasyon merkezine yönlendiriliyor ve reklam, pazarlama, doğru hedefleme gibi konuların hepsini Hepsiburada kendi gerçekleştiriyor. Tüm dünyaya ortalama 4 günde kargo gönderilebiliyor.

Hepsiexpress, yeni yatırımlarla daha hızlı hale gelecek

Şu anda özellikle Rusya, Körfez Ülkeler, Avrupa ve Kuzey Afrika’da faaliyet gösteren Hepsiburada'nın global platformu İngilizce ve Arapça olmak üzere iki farklı dilde, her ülkeye özel para birimleri ile faaliyet gösteriyor. Hepsiburada'nın globalde de günlük 4 bin paket gönderimine yaklaştığını da belirtelim. Hizmet verdikleri tüm ülkelerde “tam yerelleşme”yi savunan Hepsiburada, bu isteğini dil, para birimi ve ödeme seçenekleriyle gerçekleştireceğinin de altını çiziyor. Teslimatı mümkün olduğunca kaliteli hale getirmek de Hepsiburada'nın hedefleri arasında yer alıyor. Ekmekçi, Hepsiexpress'in yeni yatırımlarla daha hızlı hale getireceğinin bilgisini de katılımcılarla paylaştı.

E-ihracat teknolojiyi tetikliyor

E-ihracatla birlikte teknolojinin ekstra olarak işin içine girdiğini belirten Emre Ekmekçi, şu anda Hepsiburada'nın globale açılmasıyla birlikte kendi platformlarından iki tane daha ortaya çıkarmış olduklarını söylüyor. Zira global için hemen hemen tüm içerik yeniden düzenleniyor ve kullanılacak olan ülke için daha kullanışlı hale getiriliyor.

Emre Ekmekçi sözlerini, markaların internete girmiş olmalarının önemli olduğunu, ancak dijital pazarlama ve e-ticaretin karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek tamamladı. İkisinin de birbirinden ayrı disiplinler olduğunu söyleyen Ekmekçi, birinin için birçok unsurun bulunduğunu, diğerinin ise pazarlama tarafının ortaya çıktığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.