Başarılı bir e-ihracat için entegre çözümlerin önemi

Başarılı bir e-ihracat için entegre çözümlerin önemi

Raffles İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz  Webrazzi E-Ticaret 2019, E-İhracat salonunda E-İhracat ve Geleceği oturumu ile sürüyor. Netizen kurucusu Ümit Öncel'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturuma Türkiye İş Bankası'ndan Kartlı Ödeme Sistemleri Müdür Yardımcısı H. Bora Gülşeni, Hepsiburada'dan Uluslararası Ticaret Grup Direktörü  Yaman Alpata ve B2CDirect kurucusu Yusuf İbili konuşmacı olarak katıldılar.

Etkinliğimizde en çok dikkat çeken konulardan birisi şüphesiz e-ticarette entegre çözümler. Hızın ve zamanın giderek daha fazla önem kazandığı günümüz e-ticaret dünyasında güvenilirlik, müşteri deneyimi, hızlı teslimat gibi başlıklar da entegre çözümlerin bir parçası olarak ön plana çıkıyor. Konu e-ihracata geldiğinde başlıklar çok da farklı değil. Farklı endüstrilerde hizmet veren şirketlerin ortak bir amaç için sağladıkları deneyim ve hizmetlerin birbirine entegre edilmeleri bu alanda başarının en önemli kriterleri arasında yer alıyor.

Bugün 50 ülkeyi bulan alternatif ödeme seçenekleri ile Türkiye İş Bankası, geçtiğimiz cuma günü küresel pazar lansmanını yapan Hepsiburada ve kendisini bir lojistik firmasından öte teknoloji şirketi olarak nitelendiren B2CDirect'in ortak amaçları e-ihracatı müşteri odaklı entegre bir sistem ile tüketici ile buluşturmaları.

Kurulan altyapıda ödeme kanadında, farklı ülkelerdeki tüketicilerin ödeme alışkanlıklarına dikkat çekilmesi gerektiğini belirten Bora Gülşeni, lokal çözümleri kendi alt yapılarına entegre ettiklerini belirtti. Örneğin Türkiye'de alışık olduğumuz kredi kartı ile ödemenin Almanya'da tüketicinin yüzde 50 oranında "sofort ödeme" adı altında hemen ödeme şeklini seçtiğini söyledi.

Alpata, İş Bankası'nın Türkiye'nin ihracatını olumlu gördüğünü belirtirken, özellikle bu dönemde çok anlamlı bir çaba olduğunu söyledi. Hepsiburada gibi şirketlerin de e-ihracata ilgi göstermesinin  diğer küçük şirketleri de cesaretlendirdiğini belirtti.

Geçtiğimiz cuma günü global sitelerini kullanıma açtıklarını söyleyen  Yaman Alpata, ihracatı kolay ihracat modeli ile satış tarafına konsole ettiklerini söyledi. Alpata, 17 bin satıcının bulunduğu ve 15 milyon ürünün yer aldığı Hepsiburada.com'da "ürünü en iyi, en hızlı nasıl götürebiliriz?" sorularını yanıtlayarak tüketicinin alış-veriş yolculuğuna kattıkları değeri vurguladı.

Türkçe konuşulan ülkelere açılın

Yurtdışı satış çözümü, yurtdışı ödeme seçimi olmak üzere farklı kategorilerde hizmet veren B2Cdirekt, tek bir entegrasyon ile tek bir noktadan 249 ülke veya bölgeye hizmet sunuyor. Oturum, Yusuf İbili'nin tavsiyeleri ile son buldu. İbili, özellikle e-ihracata yönelmek isteyen şirketlere klasik  ihracatın yüksek olduğu ülkelere yönelmelerini tavsiyesini verdi. Şirketlerin, özellikle Avrupa için Türk nüfusunun yoğun olduğu Almanya, İngiltere, Hollanda gibi ülkelere yönelebileceklerini belirtti.. Öte yandan Azerbaycan gibi Türkçe'nin konuşulduğu pazarlara da girmenin akıllıca bir seçim olduğunu belirten İbili, bu sitelerin Türkçe hizmet verileceğini de altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.