Peak "özgün olmayan" reklam filmi için Medina Turgul'a dava açıyor

Reklam filminin özgün olmadığını öğrenen Peak Games, reklamı durdurduğunu ve reklam filmini hazırlayan ajansa dava açacağını duyurdu.
Peak

Dün saat 21:30’da Peak'in Türkiye’de 41 kanalda aynı anda iş ilanı odaklı reklam videosunu yayınladığını sizlere aktarmıştık. Kısa süre içinde büyük ses getiren reklam videosu hem teknoloji dünyasının hem de sosyal medyanın gündemine oturdu.

Reklamın yayınlanmasından kısa bir süre sonra ise Peak için Medina Turgul DDB tarafından hazırlanan video ile ilgili önemli bir skandal ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre söz konusu reklam filmi 2017 yılında Audi tarafından paylaşılan "Audi Safety Code" isimli reklam filmine oldukça benziyor. Audi Safety Code videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Benzerliğin de ötesinde her iki reklam filminde kullanılan müziğin ve yazı fontlarının aynı olduklarını da ekleyelim. Böylesine büyük bir reklam kampanyası için hazırlanan reklam filminin başka bir markadan "esinlenerek" üretilmesi ise hem markaya hem de reklam kampanyasına gölge düşürüyor.

https://vimeo.com/318039434

Durumun ortaya çıkmasından ardından Peak'in Twitter üzerinden konu ile ilgili bir açıklama yayınladığını da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre tüm reklamlar durdurulacak. Yapılan açıklamalara göre sadece Türkiye değil, Ajans’ın bağlı olduğu network’e Amerika'da da hukuki süreç başlatılacak. Peak tarafından paylaşılan açıklamaları aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.