Kusursuz bir şekilde gitar çalmaya yardımcı olan girişim: MelodiQ

Kusursuz bir şekilde gitar çalmaya yardımcı olan girişim: MelodiQ

Herhangi bir enstrümanı kusursuz bir şekilde çalabilmek için çoğu zaman ciddi bir efor harcamak gerekiyor. Geçmiş dönemde bir enstrümanı çalabilmek için kişisel yetenekler ya da özel hocalar gerekirken, günümüzde durumun biraz daha değiştiğini söyleyebiliriz. Gelişen teknoloji, kişinin çeşitli uygulamalar ya da YouTube videoları yardımıyla bile bir enstrümanı tek başına öğrenebilmesine olanak sağlıyor. Yeni bir uygulama olan MelodiQ ise bunun "kusursuz" bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor.

MelodiQ nasıl çalışıyor?

MelodiQ gitar çalanlar için gerçek zamanlı geri bildirim sağlıyor. Böylelikle kişi, çaldığı her bölümde yaptığı hataları anlık olarak fark edebiliyor ve daha iyi çalmak için önlemini erkenden almış oluyor. Uygulamayı kullanmak için öncelikle bir sessiz yer ve kulaklık bulmanız gerekiyor. Akabinde bir şarkı seçip çalmaya başlıyorsunuz. MelodiQ sizin çaldığınızı dinliyor ve anlık olarak nasıl çaldığınıza dair bildirim gönderiyor. Kişi böylelikle olabildiğince iyi çalmaya çalışarak en yüksek skoru elde etmeye çalışıyor.

Platformda kişinin seviyesine göre uyarlanmış 200'den fazla şarkı bulunuyor. Bununla birlikte kullanıcı platformda olmasını istediği şarkıları yetkililere iletebiliyor ve bu şekilde eklemeler de gerçekleştirilebiliyor. MelodiQ'te Rock, Pop, Kolay Şarkılar gibi kategoriler bulunuyor. Girişimin birçok şarkının akorlarını içeren Ultimate Guitar adlı web sitesinin kurucuları tarafından hayata geçirildiğini de hatırlatalım.

Şu an için sadece iOS cihazlarda kullanılabilen MelodiQ'in ücretli olduğunu da belirtelim. Melodiq Full Access aboneliği, uygulamanın içeriğine sınırsız erişim sağlıyor. Abonelik ise ayda 5,99 dolar veya yıllık olarak 29,99 dolar olarak ücretlendiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.