Mağazacılık ve perakende için bulut tabanlı mağazacılık çözümü : ikas

KOBİ'lerin hızlı satış ve günlük operasyonlarını en kolay şekilde yönetmelerini sağlayan yerli bir platform olan ikas, KOBİ’ler için tasarlanmış bulut tabanlı mağazacılık otomasyonu ve POS yazılımı olarak hizmet veriyor.
Mağazacılık ve perakende için bulut tabanlı mağazacılık çözümü : ikas

KOBİ'lerin hızlı satış ve günlük operasyonlarını en kolay şekilde yönetmelerini sağlayan yerli bir platform olan ikas, KOBİ’ler için tasarlanmış bulut tabanlı mağazacılık otomasyonu ve POS yazılımı olarak hizmet veriyor. 2018 yılının Ocak ayında Mustafa Namoğlu tarafından kurulan ikas'a ortak olarak Burak Doma ve Levent Tahmiscioğlu'nun katıldığını da ekleyelim.

Şu an için 10 kişilik bir ekibe sahip olan ikas, yaklaşık 6 ay içinde geliştirildi. Kullanıcılarının işlerini kolaylaştırma hedefi ile yola çıkan ikas, hem web sitesi üzerinden hem de iOS uygulaması aracılığı ile kullanılabiliyor. Satış ve POS, Ürün Yönetimi, Mağaza Yönetimi, Müşteri, Çoklu Şube, Raporlar, Donanım ve Platform gibi konularda KOBİ'lere yardımcı olan ikas, işletmelerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerine aracılık etmeyi hedefliyor.

Satış, stok, kasa ve müşteri bilgileri gibi bir işletme için önemli sayılabilecek verileri bulutta tutabilen ikas, aylık 99 TL + KDV gibi bir ücrete sahip. ikas'ın mobil uygulaması sayesinde mağaza sahipleri satışlarını ve kasalarının durumlarını anlık olarak takip edebiliyor, mağaza çalışanları ise mağazadaki ürünlerin stoklarını ve fiyatlarını kontrol edebiliyorlar.

200'ün üzerinde mağazada kullanılıyor

Şu an için 200'ün üzerinde mağazada aktif olarak kullanılan ikas, MVP çıkartma aşamasında 1603 noktaya gidip geri bildirim de almış ve servisine bu geri bildirimlere göre şekillendirmiş.

Yurt dışında Vend, Lightspeed ve Square Retail gibi rakiplere sahip olan ikas, daha fazla özellik sunarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Aylık ve yıllık abonelikler üzerinden gelir elde eden ikas, şu ana kadar herhangi bir yatırım almadı. Herhangi bir yatırım maliyeti olmadan kullanılabilen ikas, öncelikle Türkiye'de daha sonra ise ABD, İngiltere ve Avustralya'ya açılmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.