Facebook'un HQ Trivia'nın kurucu şirketi Intermedia Labs'e yatırım yapmamasının nedeni

The Wall Street Journal'ın yayınladığı makaleye göre Facebook ve birçok şirketin, HQ Trivia ve Vine gibi platformların çatı şirketi olan Intermedia Labs'ten uzak durma nedenleri ortaya çıktı.
Facebook'un HQ Trivia'nın kurucu şirketi Intermedia Labs'e yatırım yapmamasının nedeni

The Wall Street Journal'ın yayınladığı makaleye göre Facebook ve birçok şirketin, HQ Trivia ve Vine gibi platformların çatı şirketi olan Intermedia Labs'ten uzak durma nedenleri ortaya çıktı. Bu nedenlerin başında, şirketin 34 yaşında hayatını kaybeden kurucu ortaklarından Colin Kroll'un uygunsuz davranışları yer aldı.

Facebook, bir dönem Intermedia Labs'i kendi bünyesine katmak istemişti, ancak Facebook’un ilgisinin, Recode’un, Twitter’da çalıştığı sırada, Intermedia Labs kurucu ortağı Colin Kroll’un uygunsuz davranış iddialarını açıklayan bir makale yayınlamasının ardından azaldığı bildirildi. Bu arada Colin Kroll'un geçtiğimiz yılın sonunda, aşırı dozdan hayatını kaybettiğini de hatırlatalım. Facebook ve Intermedia Labs'in bu konuda herhangi bir yorum yapmadığını da belirtelim.

Aralık 2017'de yayınlanan Recode makalesinde, birçok yatırımcının Kroll'un Twitter'daki davranışına ilişkin endişelerinden dolayı Intermedia Labs'a yatırım yapmak istemediği belirtildi. Recode, kötü yönetim becerileri nedeniyle Kroll'un Twitter'dan kovulduğunu ve şirketteki kadınlara davranışlarının ürpertici olduğunu da makalede açıkladı. The Wall Street Journal'a göre ise Twitter'daki bir iç soruşturma, Colin Kroll'un cinsel tacizden suçlu olmadığını, ancak "düşmanca bir çalışma ortamı yarattığını" ortaya çıkardı.

HQ Trivia ise Peter Thiel'in Founder's Fund'ı öncülüğünde Mart 2018'de 15 milyon dolarlık yatırım aldı. Platformun değerlemesi aldığu yatırımdan sonra da 100 milyon doların üzerine çıktı.

Facebook'un da Intermedia Labs'e olan görüşleri değiştikten sonra yayıncılara özel Facebook Live'ı aktif ettiğini belirtelim. Teknoloji devi, bu hamlesiyle şu anda aktif olmayan Vine'a benzer özellikleri yayına almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.