Apple, sesli yapay zeka geliştiren oyuncak şirketini satın aldı

Apple, sesli yapay zeka geliştiren oyuncak şirketini satın aldı

Akıllı asistan alanında Siri ve HomePod gibi araçlara sahip olan Apple,  ToyTalk, ismiyle de bilinen PullString'i satın aldı.  Tanımayanlar için hayatına sesli deneyimler sunan araçlar tasarlayarak başlayan girişimin, bir süre sonra yapay zekayı da bu deneyimlere dahil ettiğini belirtelim.

Hatta girişim, bir süre sonra Mattel ile iş birliğine giderek konuşan Barbie ve Thomas The Tank Engine oyuncaklarını üretti.  Eski Pixar yöneticileri tarafından 2011 yılında kurulan PullString'in şimdiye kadar 44 milyon dolar yatırım aldığını söylemekte de fayda var.

Bir süredir rakipleri Amazon Alexa ve Google Assistant'ın gerisinde kalan Siri bu satın almayla birlikte rakiplerine yetişebilir. Bu noktada Siri'nin hem ses tanıma teknolojisi hem de sunduğu imkanlar bakımından rakiplerinin arkasında kaldığını hatırlatalım. Ancak bundan daha da önemlisi Apple'ın bu alanda çalıştırdığı adam kaynağının, bu teknolojileri geliştirmeye yeterli olmaması.

Google ve Amazon ise ürettikleri platformlar üzerinden hikaye anlatımından quizlere ve hatta çocuklar için üretilen oyunlara kadar bir çok yeteneği sesli uygulama geliştiricilerine ürettirdi. Tıpkı Amazon ve Google gibi kullanıcıların salonuna yerleşmeyi planlayan Apple, bu yeni satın alma ile birlikte salonda sıkça vakit geçiren çocukları hedefliyor. Görünen o ki; Apple, PullString sayesinde kendi sesli komut araçlarını geliştirirken, şirket çatısı altında çocuklara da konuşan oyuncaklar sunabilecek.

Aslına bakarsanız PullString 2015'te çocukları gözetlediği gerekçesiyle eleştiri oklarına hedef olmuştu. Sonrasında ise şirket, ürettiği cihazların çocukların sesini ya da daha hassas verileri çalmak için kullanılamayacağını açıklamıştı.

Bu süreçte kullanıcıların gizlilik anlayışında gerçekleşen değişimin Apple satın almasındaki etkisi de yadsınamaz. Ne de olsa kullanıcılar artık kendilerini sürekli dinleyen Echo ve Google Home gibi araçları evlerine sokmaktan çekinmiyor.

2016 yılında marka ismini değştirerek PullString adı altında yeni hedeflere odaklanan şirket, yazılım geliştiricilerin konuşmaları görsel olarak haritalandırmasını sağladı. Aynı şekilde biten ürünlerin Google ve Amazon platformlarında yayınlanmasını sağlayan PullString, bu satın almanın ardından yazılım geliştiricileri SirKit üzerinde çalışamaya teşvik edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.