ASMR'den sonra YouTube'un yeni çılgınlığı: "Study with me"

ASMR'den sonra YouTube'un yeni çılgınlığı:

ASMR'den sonra YouTube'un yeni çılgınlığı ders çalışırken, ders çalışan YouTuberları izlemek. "Study with me" başlığı altında toplanan bu videolar, kullanıcıları kendilerini yalnız hissetmeden ders çalışmaya teşvik ediyor. Kore'den Japonya'ya  Belçika'dan ABD'ye ve  hatta Türkiye'ye kadar bir çok içerik üreticisi bulunan bu yeni içerik türü genellikle canlı yayın olarak kullanıcılarla buluşuyor.

8 saate varan canlı yayınlar yapan "Study with me" YouTuberları kimi zaman videolarında ASMR mikrofonları kullanıyor. Böylece kullanıcılar ders çalışırken, YouTuberlardan gelen kalem ve kağıt seslerine kulak verebiliyor. Örneğin New York'tan yayın yapan The Strive Studies kanalının sahibi Jamie, ASMR öğelerinin yanı sıra videolarına arka planda çalan müzikleri de yerleştiriyor. Bu noktada Jamie'nin diğer  "Study with me" videolarında sıkça görülenin aksine canlı yayın yapmak yerine videoları önceden kaydetmeyi tercih ettiğini belirtelim.

Buna rağmen The Strive Studies kanalına eklenen videolardan bazıları 2 milyondan fazla görüntüleme almayı başardı.Üstelik Jamie'nin kanalı eskisi kadar aktif değil. The Strive Studies'in son videosunu 10 ay önce yayınlayan Jamie'nin kanalda 18 videosu ve 150 bini aşkın abonesi bulunuyor. Bir süre sonra Jamie'nin bu işi sitesinden kırtasiye ürünleri satmaya kadar ilerlettiğini de ekleyelim. Yine de Jamie'nin son zamanlarda YouTuberlık kariyerini geride bırakarak tıp öğrenciliğine daha fazla zaman ayırdığını söyleyebiliriz.

Koreli bir başka "Study with me" YouTuber'ı ise Jamie'nin yanında oldukça mütevazi bir abone sayısına sahip. The man sitting next to me kanalının sahibi olan bu koreli öğrenci, 25 bin aboneye sahip. TheStrive Studies'in aksine 24 saat canlı yayın yapmayı tercih eden The man sitting next to me'nin, ilkini 8 ay önce yayınladığı 57 videosu bulunuyor. 2 binden fazla görüntüleme alan kanalda 10 bini geçen görüntülemeler de mevcut.

Kendisiyle birlikte çalışan öğrencilerin de canlı yayına katkıda bulunmasını sağlayan The man sitting next to me, YouTube'dan kazandığı parayı onlara kitap ya da kırtasiye malzemeleri almak için kullanıyor.

Bu alanda dikkat çeken bir başka içerik üreticisi ise 3 yıldır Belçika'dan  "Study with me" özelinde canlı yayınlar yapan Study Vibes, bazı videolarıyla 90 binden fazla görüntüleme almayı başarıyor. Bu konuda kanalına ciddi miktarda video yükleyen Heleen, aynı zamanda ders çalışma programını da bir site üzerinden aylık ve haftalık olarak izleyicileriyle paylaşıyor.Study Vibes kanalında 32 bin abone bulunduğunu söylemekte de fayda var.

Bu videolar, her ne kadar ASMR ya da Mukbang gibi YouTube'un yeni çılgınlığı olarak görünse de izleyiciler, bu videoların bir eğlencenin ötesinde kendilerine yardımcı olduğunu ifade ediyor. Aynı şekilde içerik üreticilere baktığımızda da amaçlarının YouTube'tan para kazanmaktan çok insanları çalışmaları için motive etmek olduğunu görüyoruz. Vergi muhasebesi, tıp veya kimya mühendisliği alanında çalışan bu öğrenciler, YouTube yayınları ile kendilerini çalışmak için motive ederken başka öğrencileri de çalışmaya teşvik ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.