Tesla araçları için evcil hayvanları güvende tutan "dog mode" uygulaması aktif edildi

Tesla araçları için evcil hayvanları güvende tutan

Tesla, "Dog Mode" adı verilen ve aracın içindeki gözetimsiz hayvanları rahat bir sıcaklıkta tutmayı ve yoldan geçenlere onların güvende olduğunu bildiren yeni bir uygulamayı aktif ettiğini açıkladı.

Her yıl binlerce köpek, sahipleri arabada bıraktığı için havasızlıktan ölüyorlar. Tesla'nın yeni özelliği ise evcil hayvanları güvende tutmayı odağına alıyor. Tesla'nın Dog Mode özelliği, araç kapalıyken bile bir aracın iklim kontrolünü açık tutarak hafifletmeye çalışıyor. Bu güncellemenin, şirketin 2016 yılında piyasaya sürdüğü Overheat Cabin Protection uygulamasının bir uzantısı olduğunu söyleyebiliriz. Overheat Cabin Protection, bir aracın klimasını aralıklı olarak harekete geçirmek ve kabin kapalıyken kabinin 40 santigrat dereceyi aşmasını engellemek için tasarlanırken, Dog Mode ise sürücü tarafından seçilen bir sıcaklığı koruyacak. Buna hem soğutma hem de ısıtma dahil olacak.

Dog Mode uygulaması, Model S, Model X ve Model 3'ün orta dokunmatik ekranındaki “Sahibim yakında dönecek” mesajı ile evcil hayvanların güvende olduğuna dair dışarıdan geçenleri de bilgilendirecek. Yeni modu etkinleştirmek için evcil hayvan sahiplerinin arabaları park ettiği zaman dokunmatik ekranın altında bulunan fan simgesine dokunması ve dog mode'u seçmesi yeterli olacak.

Dog Mode ile birlikte, Tesla araçları için yeni bir uygulama daha aktif edildi; sentry, yani nöbetçi modu. Buna göre araç kullanım dışı bırakıldığında sensörler ve kameralar çevreyi izleyecek, herhangi bir tehlike algıladığında da araç sahibine bildirim gönderilecek. Sentry mode'unun 2017'nin Ağustos ayından sonra üretilen Model S ve Model X araçları için aktif edileceğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.