Nasdaq, Bitcoin ve Ethereum'u küresel veri hizmetleri endeksine ekledi

Nasdaq, Bitcoin ve Ethereum'u küresel veri hizmetleri endeksine ekledi

Daha önce sizlere Nasdaq'ın kripto para ve blockchain alanındaki planlarını aktarmıştık. Pazartesi günü blockchain veri ve araştırma şirketi Brave New Coin ile ortaklığa gittiğini duyuran Nasdaq, kullanıcılara 25 Şubat'tan itibaren iki yeni endeksten veriler aktaracak.  Nasdaq Global Index Data ServiceSM üzerinden gerçekleşecek olan bu veri akışı, Bitcoin Liquid Index (BLX) ve Ethereum Liquid Index (ELX)'ten alınan verilerin gerçek zamanlı olarak birleştirilmesiyle sağlanacak.

BLX ve ELX indekslerinin, özellikle 1 bitcoinin ve 1 etherumun gerçek zamanlı olarak USD karşılığını aktaracağını belirtelim. Verilerin 30 saniyede 1 güncelleneceğini eklemekte de fayda var.

Bu arada Nasdaq, her iki endeksin de Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü ilkelerine karşı “bağımsız olarak denetlenen” bir metodoloji kullanılarak hesaplandığını söyledi. Bu noktada BLX'in, kripto yatırımcıları arasında en çok başvurulan BTC endekslerinden biri olduğunu hatırlatalım. Üstelik BLX'in hesaplamalarının geçmişi 2010 yılına kadar uzanıyor. Aynı şekilde, ELX'in hesaplamalarının da 2014 yılına kadar uzandığını ekleyelim.

Kripto para ve blockchain alanlarında oldukça aktif olan Nasdaq, geçtiğimiz aylarda blockchain girişimi Symbiont'un B serisi yatırım turuna liderlik etmişti. Aynı şekilde yatırım şirketi VanEck ile ortaklık ederek pazara yeni ve yasallaştırılmış bir soluk getirmeyi amaçlayan Nasdaq, geleceğin blockchain ve kripto para dünyasında yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.