ePttAVM üzerinden Tanzim satışı dönemi başladı

ePttAVM üzerinden Tanzim satışı dönemi başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören'de kurulan tanzim satış çadırını ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tanzim satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Havalar iyileştikçe fiyatların daha da düşeceğini ve ihtiyaç olduğu sürece tanzim satışının devam edeceğini de belirten Pakdemirli, tanzim satışının internet ortamına taşınacağını da duyurdu.

Pakdemirli, çıkacak yeni Hal Yasası ile aracı sayısının azaltılması gerektiğini de paylaştı. Antalya-Kumluca'dan çıkan malın hale, oradan Ankara Hali'ne, halden markete oradan da eve geldiğini belirten Pakdemirli, bu sırada israf ve kayıp olduğunu da sözlerine ekledi.

Teknoloji sayesinde Finike'deki 3 kilogram portakalın Keçiören'deki vatandaşın evine lojistik ile ulaşabileceğini aktaran Pakdemirli, yeni bir proje oluşturduklarını ve hafta sonu PTT Genel Müdürü ile konuştuklarını da paylaştı. Tanzim satışı ile satılan ürünler, ePttAVM üzerinden vatandaşlara sunulacak.

Kumluca'ya platform kuracaklarını da belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, vatandaşın evine internetten siparişle meyve ve sebzesini ulaştırıyor olacaklarını da ekledi. ePttAVM, Türkiye çapında vatandaşların evine bu süreçte ücretsiz ya da cüzi ücretlerle ürünleri hızlı, ucuz ve kaliteli şekilde taşıyacak.

Tanzim satış çadırında domatesin 3 lira, patlıcanın 4,5 lira, biberin 6 lira, soğan ve patatesin de 2'şer liradan satışa sunulduğuna dikkati çeken Pakdemirli, vatandaşın da bu fiyatlardan son derece memnun olduğunu vurguladı. Şu an ePttAVM üzerinden e-Tanzim satışlarının başladığını da belirtelim.

ePttAVM'de havuç, ıspanak, maydanoz, salatalık, biber, patlıcan, soğan ve patates olmak üzere toplamda 8 ürün bulunuyor. Tek bir kullanıcının her ürün için 3'er kilogram hakkı olduğunu da belirtelim. ePttAVM'nin web sitesinde yer alan bilgilere göre söz konusu kampanya 30 Haziran 2019 tarihine kadar sürecek. Kaç kilo ürün aldığınız ile doğru orantılı olarak artan bir kargo ücreti olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.