LinkedIn canlı yayın özelliğini yayına alıyor

LinkedIn canlı yayın özelliğini yayına alıyor

2017 yılında platformunda video dönemini başlatan LinkedIn şimdi de Canlı Yayın özelliğini yayına almaya hazırlanıyor. Bu haftadan itibaren Canlı Yayın özelliğini yayına alacak olan şirket, hem kullanıcıların hem de platformundaki şirketlerin belirledikleri gruplara ya da herkese gerçek amanlı olarak canlı yayın yapmasını sağlayacak.

LinkedIn Live isimli bu canlı yayın özelliğinin beta sürümünü ilk etapta ABD'de yayına alınacak. Kullanıcıların sadece davetiye aracılığıyla erişebildiği bu özellik, ilerleyen haftalarda bir form üzerinden başvuruya da açık olacak. Bu arada LinkedIn'in canlı yayın özelliğini ne zaman herkese açılacağının henüz bilinmediğini de ekleyelim.

Bu arada 600 milyon kullanıcıya sahip LinkedIn'in en popüler içerik formatının video olduğunu belirtmekte fayda var. Görünen o ki; şirket,  en hızlı büyüyen içerik formatını bir adım ileri taşıyarak canlı yayınlar ile etkileşimi zirveye taşımayı hedefliyor.

Bu kapsamda Canlı Yayın içeriklerinin hali hazırda LinkedIn Haber Kaynağı'nda gördüğümüz konuları ele alacağını da düşünebiliriz. LinkedIn Canlı Yayınlar'da konferanslar, ürün duyuruları, kazanç raporları, soru - cevap oturumları, mezuniyet ve ödül törenleri,  ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin düzenlediği etkinliklere yer vermeyi hedefliyor.

Üstelik LinkedIn'in bu özelliği oluştururken canlı yayın servisi alanında öne çıkan üçüncü parti geliştiricilerle çalıştığını da ekleyelim. Şimdiye kadar Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Socialive ve Brandlive ile iş birliği yapan şirket, ilerleyen süreçte yeni isimleri de canlı yayınlara dahil edeceğini belirtiyor.

Şifreleme tarafında Azure Media Services'tan destek alan LinkedIn, aynı şirket çatısı altında olmalarına rağmen Skype'ı bu sürece dahil etmiyor. Bunda ürün geliştirme aşamasındaMicrosoft'un LinkedIn'e karşı sergilediği mesafeli duruşun katkısı olabilir. Facebook ve uygulama ailesi ilişkisinde her bir uygulamanın Facebook'a dönüşmeye başladığını düşündüğümüzde, Microsoft'un bu mesafeli duruşunun yerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan diğer sosyal ağlarla karşılaştırıldığında LinkedIn'in canlı yayın özelliğini geliştirmekte çok geç kaldığını söylemek mümkün.  LinkedIN ürün yöneticisi Pete Davies, videonun platformdaki en hızlı büyüyen içerik türü olduğunu belirterek, Canlı Yayın'ın da en çok talep edilen ürün olduğunu ifade ediyor.

LinkedIn'in Canlı Yayın özelliğinin diğer platformlardaki gibi havada uçuşan beğenilere ve gerçek zamanlı olarak ekrana yansıyan yorumlara sahip olduğunu ekleyelim. Buna ek olarak canlı yayın sahiplerinin gerçek zamanlı olarak yorum moderasyonu yapabildiğini ve istenmeyen yorumların anında silinebildiğini ekleyelim.

LinkedIn'in yeni canlı yayın özelliği aynı zamanda şirket için yeni bir gelir kaynağının da kapılarını aralıyor. Microsoft LinkedIn reklamlarından elde edilen gelirleri açıklamayı tercih etmese de geçtiğimi çeyrekte elde edilen gelirlerin yüzde 29 oranında arttığı gözlemlenmişti. Aynı şekilde LinkedIn'in reklam tarafındaki büyümesi de yüzde 30 oranında olması dikkat çekmişti. LinkedIn bu büyümeyi Video reklamlara borçlu olabilir.

Video reklamları görüntüleme başına  yüzde 30 daha fazla yorum alırken, LinkedIn üyeleri durağan sponsorlu içeriklere oranla video reklamları izlemeye 3 kat daha fazla zaman ayırıyor. Görünen o ki; video reklamların ivmesinden faydalanan LinkedIn canlı yayınlar özelliğiyle etkileşimi arttırmayı hedeflerken, önümüzdeki dönemde  canlı yayın odağında reklamları da yayına almayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.