LinkedIn'de video dönemi başladı

Video, sosyal ağlar tarafından uzun bir süredir etkileşimi arttırmanın en iyi yolu olarak görülüyor. Facebook ve Twitter video alanında kendine yeni özellikler ekliyor. Üstelik bu iki sosyal ağ reklam tarafında kullanıcılara video alanında hizmet vermeye odaklanmaya devam ediyor. Snapchat'in de ilk günden verdiği hizmetlerde video odaklı hareket ettiğini düşündüğümüzde, Microsoft tarafından alınan LinkedIn'in de bu furyaya katılmaması imkansızdı.

LinkedIn'in yeni video stratejisi LinkedIn kullanıcılarının iOS ve Android üzerinden video yüklemesini sağlayan bir özellik üzerine kurulu. Daha önce sizlere aktardığımız LinkedIn'e gelmesi planlanan video özellik konusunun da böylece resmileşmiş olduğunu belirtelim.

Bu özelliğin arkasında kullanıcıların profesyonel yaşamlarını, tamamlanmış veya devam eden projelerini ya da ürün gösterimlerini video ile diğer kullanıcılara aktarması fikri yatıyor. Ne paylaşacağını bilmeyen kullanıcıları bir doküman hazırlayarak  yönlendiren LinkedIn video içerik üretecek kullanıcılara adeta tüm kapılarını açıyor.

Aslında bu özellik LinkedIn için çok da yeni sayılmaz. Bu yılın ilk aylarında sınırlı sayıda kişinin kullanımına açılan bu özellik, diğer içeriklerden 20 kat daha fazla paylaşılarak LinkedIn'in beklediği etkiyi yaratmış olacak ki herkesin kullanımına açıldı. LinkedIn bu özellikten önce kullanıcıların kanaat önderleriyle iletişim kurabileceği Quora benzeri bir soru - cevap platformu kurarak videoya olan ilk adımını atmıştı.

Kullanıcı tarafından oluşturulan video içeriğin değeri uzun süredir biliniyor. Ancak LinkedIn bu konuda biraz geç kalması 500 milyonl kullanıcısını pek de şaşırtmıyor. Zira yenilik yapma ve trendleri yakalama konusunda belki de içinde bulunduğu "iş ağı" dikeyi içinde olması nedeniyle en ağır hareket eden sosyal ağ LinkedIn diyebiliriz.

Bu şekilde yola çıkan video özelliğinin nasıl gelişeceğini ise bekleyip birlikte göreceğiz. Ancak tüm sosyal ağların Canlı Yayın özelliğini öne çıkardığı bugünlerde LinkedIn'in de B2B tarafında Canlı Yayın konusuna yönelmesi söz konusu olabilir.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.