Fiyat karşılaştırması yapan tarayıcı eklentisi: CebiniKoru

Fiyat karşılaştırması yapan tarayıcı eklentisi: CebiniKoru

Bir tarayıcı eklentisi olan CebiniKoru, online alışverişlerinizin fiyat araştırması aşamasında size zaman kazandırmak istiyor. Şimdilik sadece Chrome ve Opera üzerinde çalışan bu eklenti sayesinde ilgilendiğiniz ürünün en ucunuzu gerçek zamanlı olarak bulabiliyorsunuz. Aynı zamanda fiyat alarmı özelliğine de sahip olan CebiniKoru eklentisi, almak istediğiniz ürünün fiyatı istediğiniz seviyeye düştüğünde size haber veriyor.

CebiniKoru'yu tarayıcınıza indirdikten sonra alışveriş sitelerindeki ürünleri otomatik olarak karşılaştırmaya başladığı belirtelim. İncelediğiniz ürünün daha ucuz fiyatlı sunulduğu siteleri gösteren eklenti, bu anlamda size iki farklı seçenek sunuyor.

İsterseniz daha ucuz ürünlerin bulunduğu siteleri karşılaştırabiliyor ya da doğrudan en ucuz fiyata sunulan ürünün sayfasını ziyaret edebiliyorsunuz. Karşılaştır seçeneğinde diğer siteleri ziyaret etmeden ürünleri ve bulundukları siteleri görüntüleyebilmeniz de mümkün.

Eğer ilgilendiğiniz ürün, hali hazırda en uygun fiyatta sunuluyorsa CebiniKoru üzerinden alarm kurarak, ürün istediğiniz fiyata düştüğünde eklentinin sizi bilgilendirmesini sağlıyorsunuz. İstediğiniz fiyatı yazabildiğiniz alarm özelliği, fiyatları 1 hafta, 2 hafta ve 1 ay olmak üzere 3 farklı süre boyunca sizin için takip edebiliyor. Üstelik bu takibi o ürünü satan tüm siteler arasında gerçekleştiriyor. Böylece fiyat düştüğü an tarayıcınıza bildirim gönderebiliyor.

Eklentinin yayına alınmasının 3. haftasında 400'den fazla kullanıcı tarafından tercih edildiğini de belirtelim. Mart ayı içerisinde mobil uygulamalarını da yayına almayı hedefleyen CebiniKoru ekibi, şimdilik kısıtlı bir veri tabanına sahip olduğunun farkında. Bu nedenle veri tabanına her gün yeni siteler ve ürünler eklemeye devam eden ekip, daha fazla insana ve ürün gamına ulaşmayı hedefliyor.

Google aramalarında da en ucuz ürünleri sunabilen CebiniKoru'nun, machine learning'ten faydalandığını da belirtelim. Bu sayede eklenti, yapılan aramaları anlamlandırarak en uygun sonuçları sunabiliyor.Bu noktada eklentinin “ps4 pro” araması yapan kullanıcılara “playstation 4 pro” sonuçlarını göstermesini, ”iPhone X” araması yapan kullanıcılara ise kılıfları göstermemesini örnek gösterebiliriz.

Son olarak  CebiniKoru ekibinin en çok tıklanan ürünleri analiz ederek sonuçlara entegre ettiğini ekleyelim. Bir süre sonra algoritmanın sahip olduğu veriler ışığında nokta atışı sonuçlar sunması mümkün. Girişimin önümüzdeki dönemde CPC ve B2B gelir modelleriyle hayatına devam ederek son kullanıcıya ücretsiz fayda sağlamak istediğini de belirtmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.