Google Maps'in AR navigasyon özelliği kısa zaman sonra kullanıma sunulacak

Google Maps'in AR navigasyon özelliği test sürecine başladı.
Google Maps'in AR navigasyon özelliği kısa zaman sonra kullanıma sunulacak

İlk olarak geçtiğimiz Ağustos ayında karşımıza çıkan Google Haritalar'ın artırılmış gerçeklik destekli navigasyon özelliği uzun süren bekleyişin ardından test sürecine başladı. Google'ın Wall Street Journal ile paylaştığı bilgilere göre söz konusu özellik şu an test aşamasında.

Paylaşılan bilgilere göre kısa bir süre sonra kullanıma sunulacak olan AR navigasyon özelliği, akıllı telefonunuzun arka kısmında bulunan kamera sayesinde kullanılabiliyor. Yürüme odaklı navigasyon çözümleri için kullanılması planlanan Google Maps'in AR navigasyon özelliği, özellikle bulunduğu kenti yürüyerek gezmek isteyen kullanıcılar için oldukça başarılı bir alternatif olacak gibi görünüyor.

Şu an için test sürecinde olan Google Maps'in AR navigasyon özelliği, Google Maps'in yerel rehberleri tarafından test ediliyor. Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan AR navigasyon özelliği, kamera üzerinde çıkan oklar sayesinde kullanıcısının nereye gideceğini tarif ediyor. Tabii ki bu özelliğin telefonunuzun pil ömrünü önemli ölçüde düşüreceğini de ekleyelim.

Söz konusu artırılmış gerçeklik destekli navigasyon teknolojisinin halihazırda kullandığımız klasik navigasyon teknolojisinin yerini almasının beklenmediğini de ekleyelim. AR navigasyon özelliğinin özellikle karmaşık durumlarda kullanılmak için tasarlandığını da ekleyelim. Google Maps'in AR navigasyon özelliğinin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.