Apple Music, Grammy Ödülleri'ni izleyen Shazam kullanıcılarına 3 ay ücretsiz olacak

Halihazırda Apple Music kullanıcıları ise eğer ödüller sırasında Shazam'ı kullanırsa onlara da ücretsiz olarak bir aylık kullanım ekleniyor.
Apple Music, Grammy Ödülleri'ni izleyen Shazam kullanıcılarına 3 ay ücretsiz olacak

Geçtiğimiz yıl Shazam'ı satın alan Apple, dün akşam gerçekleştirilen Grammy Ödülleri için hazırladığı bir yenilikle karşımıza çıktı. Apple'ın Shazam'la ilgili ne gibi planları olduğu merak konusu olmuşken şirket, Grammy Ödül Töreni'nde ipuçları vermeye başladı. Buna göre Apple Music, Grammy Ödülleri'ni izleyen Shazam kullanıcıları için 3 aylık ücretsiz bir deneme sürümünü başlatıyor.

Apple'ın bu belirleme sürecini de nasıl başlatacağı merak edilenler arasında yer alıyordu, ancak şirket onun da oldukça basit bir yöntemini bulmuş diyebiliriz. Grammy Ödülleri'ni ekran başında izleyen Shazam kullanıcıları, törende çalan şarkılardan birini ya da birkaçını uygulamaya dinletince ücretsiz Apple Music sürümünün kilidi de açılmış oluyor. Böylelikle o kullanıcılar, dijital müzik servisini 3 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabiliyorlar. Bunu yapmak için, kullanıcının Shazam uygulamasını açması ve dinletmek için uygulamaya dokunması yeterli oluyor. Akabinde gerçek zamanlı olarak dinlenmiş olan herhangi bir şarkının yanı sıra Grammy Ödülleri deneyimi de yaşanmış oluyor. Apple Music özel teklifi de bu deneyime dahil oluyor ve yeni abonelerin kayıt olmalarını ve servisi dört ay ücretsiz kullanmalarını sağlıyor.

Grammy sırasında Shazam kullanıldığında, etkinliğin tam bir özetini görmek de mümkün oluyor. Ödüllerin tam zamanlı bir müzik zaman çizelgesi kullanıcının karşısına çıkıyor. Gerçekleştirilen performansların bir sıralaması da gerçek zamanlı olarak kullanıcıya ulaşıyor.

Halihazırda Apple Music kullanıcıları ise eğer ödüller sırasında Shazam'ı kullanırsa onlara da ücretsiz olarak bir aylık kullanım ekleniyor. Apple'ın Shazam'la ilgili yapacakları da bu bilgiler sayesinde yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.