Chatbot tabanlı ödeme sistemi Paym.es, 400 bin kullanıcıya ulaştı

Şubat ayı itibariyle 400 bini aşkın kullanıcıya ulaşan Paym.es, 2 yıllık süreci kapsayan performans değerlendirmesini yayınladı.
Chatbot tabanlı ödeme sistemi Paym.es, 400 bin kullanıcıya ulaştı

Mesajlaşma uygulamalarında ürün alıp-satmaya aracılık eden chatbot tabanlı bir ödeme sistemi olan Paym.es girişimini ilk olarak 2017 yılında sizlere aktarmıştık. 2019 yılının Şubat ayı itibariyle 400 bini aşkın kullanıcıya ulaşan Paym.es, 2 yıllık süreci kapsayan performans değerlendirmesini yayınladı.

Kullanıcıların yüzde 58'i kadın!

Türkiye genelinde 63 ilde kullanılan Paym.es'in kullanıcılarının yüzde 58'i kadın, yüzde 42'si ise Erkek kullanıcılardan oluşuyor. Paylaşılan bilgilere göre Paym.es üzerinden en çok satış yapılan şehirlerin başında ise İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Adana yer alıyor.

Paym.es aracılığı ile sosyal medya üzerinden yapılan alışveriş ödemelerinin yüzde 13’ü taksit seçeneği ile gerçekleştirilirken en çok satılan ürün ve hizmetler ise giyim, takı tasarımı, el yapımı oyuncak, yaşam koçluğu, ayakkabı, butik kurabiye, düğün organizasyonu, düğün aksesuar tasarımları, deri aksesuarlar ve dijital ürün/yazılım.

Paym.es'in uluslararası pazar yeri Etsy üzerinden de satıcıların yurt dışına kolayca satış yapmalarına aracılık ettiğini de ekleyelim. Etsy üzerinden satıcıların 15 ülkeden ödeme aldığı Paym.es’te Türk satıcıların bu uygulama üzerinden en çok ürün sattıkları 5 ülkenin ABD, Kanada, Almanya, Danimarka ve İngiltere olduğunu da ekleyelim.

TC kimlik numarasına veya Vergi numarasına sahip olan herhangi bir satıcı ürününü/hizmetini saniyeler içerisinde Euro, Dolar, Manat cinsinden tüm dünyaya Paym.es üzerinden güvenle satabiliyor. Paym.es platformunda her 1 dakikada 1,2 ödeme linki oluşturulduğunu ve bu ödeme linklerinin yüzde 70,99'unun mobil cihazlar aracılığı ile oluşturulduğunu da belirtelim.

Paym.es müşterilerinin yüzde 42,1'i ise Web.paymes kullanarak alışveriş işlemlerini gerçekleştiriyor. İnfografik aracılığı ile paylaşılan bilgilere göre Paym.es ile Instagram üzerinden satılan ürünlerin sepet oralaması ise 144 TL. Son olarak Paym.es'in 25-50 yaş arasındaki kullanıcı kitlesi tarafından yoğun olarak kullanıldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.