BluTV ve Amazon işbirliği, Türk dizilerini Almanya'ya taşıyor

BluTV ve Amazon işbirliği, Türk dizilerini Almanya'ya taşıyor

Geçtiğimiz günlerde Masum'un Netflix anlaşmasıyla gündeme gelen BluTV, şimdi de uluslararası dijital yayıncılığın önde gelen isimlerinden Amazon Prime Video ile önemli bir işbirliğine imza attı. Bu yeni işbirliğiyle sayesinde BluTV'nin Masum, Bozkır, Sıfır Bir – Bir Zamanlar Adana’da gibi orijinal içeriklerin yanı sıra Türk televizyonlarının en çok izlenen dizileri de yine BluTV aracılığıyla Prime Video Almanya ve Avusturya’da izlenebilecek.

Yaklaşık 4 milyon kullanıcıya ulaşan BluTV, Amazon Prime Video ile yapılan bu işbirliği kapsamında Prime Video Channels’ın Almanya ve Avusturya’daki kataloğuna dahil oldu. Böylece ‘Masum’, ‘7Yüz’, ‘Sıfır Bir – Bir Zamanlar Adana’da’, ve ‘Bozkır’ gibi BluTV’nin orijinal içerikleri Avrupa izleyicisiyle buluşurken, Türk televizyonlarının en çok izlenen dizileri ve beğenilen Türk filmleri de BluTV aracılığıyla Almanya ve Avusturya’da Amazon Prime Video Channels üzerinden de izlenebilecek.

Bu noktada Almanya ve Avusturya’daki Amazon Prime üyelerinin, içeriklere bilgisayarlarından, tabletlerinden, mobil platformlardan, akıllı televizyonlardan ve Amazon Fire cihazlarından BluTV’ye abone olarak erişebileceklerini belirtelim.

BluTV'nin kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ ise bu önemli işbirliğini şu sözlerle dile getirdi:

“Türk içeriğinin dünyadaki 1 numaralı platformu olma vizyonumuza doğru bir adım daha atmaktan gurur duyuyoruz. BluTV, Amazon ile yaptığı işbirliği sayesinde, Almanya ve Avusturya’da Türkçe konuşan 3,5 milyon kişi için çok daha rahat erişilebilir olacak.”

Bana kalırsa Netflix'in ardından gelen Amazon Prime anlaşması dijital yayıncılık tarafındaki rekabetin boyutunu gösterirken, içerik platformları için yerel ve orijinal içeriklerin değerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.