Netmarble'ın yeni EMEA Genel Müdürü Aras Şenyüz oldu

Netmarble'ın yeni EMEA Genel Müdürü Aras Şenyüz oldu

Dünyadaki en büyük ilk 5 oyun şirketinden biri olan Netmarble'ın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Genel Müdürlüğü görevine Aras Şenyüz atandı. Şimdiye kadar EMEA Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Barış Özistek ise Netmarble Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek.

Kasım 2017 tarihinden bu yana Netmarble EMEA Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Aras Şenyüz, son 3 yıldır Wolfteam ve Paramanya gibi oyunlar için düzenlenen turnuvalarla Türkiye'de e - sporun gelişimine katkı sağladı.

İlk olarak 2013 yılında Netmarble'a katılan Şenyüz, mobil dijital pazarlamayı önceliklendirerek Paramanya mobil oyun lansmanı ile Avrupa ve Türkiye’de bir çok ödül aldı.  Şenyüz bu başarısının ardından bölgenin mobil dijital pazarlama konusunda aranan isimleri arasında yer aldı ve çeşitli platformlarda verdiği mobil pazarlama eğitimleriyle dikkat çekti.

Pazarlama alanında çeşitli görevlerde üst düzey yönetici olarak çalışan Şenyüz, Netmarble adına EMEA bölgesinde ve Türkiye’de dijital oyun sektöründe başarılı projeleri hayata geçirdi. Bu noktada Şenyüz'ün Wolfteam ve Paramanya gibi oyunlar için düzenlenen turnuvalarla, ülkemizde e-sporun gelişimine önemli katkı sağlayan projeler geliştirdiğini de tekrarlayalım.

Şenyüz, atamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyen dijital oyun ve espor alanında daha fazla çalışacaklarını belirtti:

“Ülkemizin dijital oyun sektöründe büyük potansiyeli var. Türkiye’yi bu alanda söz sahibi yapmak üzere tüm paydaşlarımızla, sponsor şirketlerle, e-spor kulüplerimizle, oyuncularımızla, oyun geliştirici şirketlerle daha çok çalışacağız. Üreteceğimiz yeni projelerle Netmarble’ı Türkiye ve Orta Doğu’nun 1 numaralı dijital oyun firması yaptık, şimdi amacımız yeni yatırım projelerimiz ile ülkemizden çıkacak bir sonraki büyük oyun yatırımını bulmak.”

2000 yılında Kore’de kurulan ve hem Asya’da hem de  dünyada en hızlı büyüyen mobil oyun şirketlerinden biri olan Netmarble'ın küresel olarak 5 binin üzerinde çalışanı bulunuyor. Netmarble'ın sadece Asya’da değil ABD ve Kanada gibi ülkelerde de başarılı oyun stüdyolarını satın alarak büyümeyi hedeflediğini de söyleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.